-SLUTTER I JUNI: Ifølge spanske Marca er avgjørelsen allerede tatt: Real Madrids og Jose Mourinho skiller lag til sommeren. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU,  AFP / NTB SCANPIX
-SLUTTER I JUNI: Ifølge spanske Marca er avgjørelsen allerede tatt: Real Madrids og Jose Mourinho skiller lag til sommeren. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU, AFP / NTB SCANPIXVis mer

Ikke engang Champions League redder Mourinho

- Det har murret, sier La Liga-ekspert.


(Dagbladet): Jose Mourinho er inne i sin tredje sesong som Real Madrid-trener, og det går trått. Det er 11 poeng opp til rivalen Barcelona etter 14 serierunder, og selv om avansementet er sikret i en tøff Champions League-gruppe, er det bare blitt to seirer på fem gruppekamper.

Men minst like problematisk for portugiseren er det anstrengte forholdet til klubbpresident Florentino Perez, en ikke alltid like god tone med klubbens kravstore supportere og påståtte konflikter med spillere.

Fredag kveld ba Mourinho bussjåføren om å kjøre fra Cristiano Ronaldo, Pepe, Fabio Coentrao, Kaká og Álvaro Arbeloa da kvintetten kom for sent til oppmøte da laget dro til hotellet for å lade opp til Madrid-derbyet mot Atletico.

Summen av dette: Mourinho er inne i sin siste sesong som sjef på Santiago Bernabeu, skriver Madrid-avisa Marca i dag.

Uansett resultat Ifølge den Real Madrid-vennlige avisa vil klubben og treneren forsøke å fullføre sesongen i så god tone som mulig, men i juni er det slutt, uansett om Mourinho skaffer Real Madrid det etterlengtede Champions League-trofeet.

- Jeg setter en knapp på det jeg også. Det har murret i det siste i Real Madrid. Det er vel bare i Chelsea han har vært i tre sesonger. Og han tar så mye plass som person, sier Andreas Stien-Leenderts, som kommenterer La Liga for tv-kanalen MAX.

- Det er vel ikke noe offentlig, men det er en maktkamp som foregår, sier Stien-Leenderts til Dagbladet.

Nylig ble det skrevet mye om at Jose Mourinho ønsket seg den gamle klubblegenden Fernando Hierro som pressetalsmann for klubben, ikke minst for å bedre forholdet til det spanske fotballforbundet (RFEF), som Mourinho har hatt flere konflikter med. Hierro jobbet for forbundet som sportsdirektør fra 2007-11, og kunne kanskje bedret situasjonen.

Men Perez satte ned foten. Han har nemlig et anstrengt forhold til Hierro, som skriver seg tilbake til 2003. Da kvittet Perez seg med både lagkaptein Hierro og trener Vicente Del Bosque.

PSG-samtaler Den franske avisa Le Parisien skriver i dag at de qatarske aksjonærene i PSG har innledet samtaler med Mourinho.

MAKTKAMP: Mourinhos forhold til klubbpresident Florentino Perez er ikke like godt som dette bildet kan antyde. Foto: JAVIER SORIANO, AFP / NTB SCANPIX
MAKTKAMP: Mourinhos forhold til klubbpresident Florentino Perez er ikke like godt som dette bildet kan antyde. Foto: JAVIER SORIANO, AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Portugiseren selv har sagt at planen er å flytte tilbake til England den dagen han er ferdig i Real Madrid.

- Når jeg snakker om det i Spania, snur de på ordene mine. Men jeg kan ikke benekte det som står klart for meg: Etter Real Madrid - England. Det er sikkert, sa han til Sky Sports i september.

Han sier at han kan trene en hvilken som helst klubb.

- Jeg er blå, jeg er «London-blå» (Chelsea-supporter - journ. anm.), men jeg er profesjonell, sa den tidligere Chelsea-manageren.

I en dokumentar om Mourinho som vises på ITV 4 i kveld, sier Alex Ferguson at Mourinho godt kan bli hans erstatter den dagen han gir seg i Manchester United.

- Jeg skal ikke komme med noen spådommer om hva som kommer til å skje i denne klubben. Jeg varer ikke evig, men Jose kan være manager hvor som helst, det er det ingen tvil om, sier Ferguson.