Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke engang de største optimistene ventet dette

Arvesen hyller Thor og Edvalds norske Tour-dominans.

IMPONERT: Kurt Asle Arvesen (i midten) sykler Østerrike rundt om dagen, og et tordenvær snøt ham for den fantastiske norske oppvisningen i Tour de France i dag. Her mellom Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen på startstreken før Oslo Grand Prix i fjor. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
IMPONERT: Kurt Asle Arvesen (i midten) sykler Østerrike rundt om dagen, og et tordenvær snøt ham for den fantastiske norske oppvisningen i Tour de France i dag. Her mellom Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen på startstreken før Oslo Grand Prix i fjor. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Edvald Boasson Hagen ble i dag fjerde nordmann til å vinne en etappe i Tour de France.

Thor Hushovd, som har åtte fra før, kjørte inn til tredjeplass. Den første i den eksklusive klubben, Dag Otto Lauritzen, kjørte som vanlig bilen gjennom løypa - i dag med foreldrene til Edvald som passasjerer.

Fjerdemann i klubben er Edvalds lagkamerat Kurt Asle Arvesen. Han ble ikke tatt ut på Tour-laget, og er i stedet på Sky-laget i Østerrike rundt. Da det dro seg mot spurt i Lisieux, fulgte Arvesen og de andre med på satelitt-TV i bussen på vei til neste hotell.

- Da kom det et jævla tordenvær rett før innspurten. Det var dårlig timing, forteller Arvesen til Dagbladet.

- Et tidsspørsmål Dermed måtte de følge med på oppdateringer fra internett i stedet.

- Men så var jubelen desto større da vi hørte resultatet, sier Arvesen.

Han er ikke overrasket over at det klaffet for den unge lagkompisen i dag.

- Det var bare et tidsspørsmål. Han viste allerede i går at han hadde formen inne. Han kunne jo vunnet da om han hadde timet spurten annerledes.

- Preger løpet Arvesen håpet i det lengste å få en siste sjanse til å være med i Tour de France, men kom ikke med på laget til Sky. Men han gleder seg likevel stort på vegne av norsk sykling.

- Med Edvald som etappevinner og Thor i gul trøye preger de jo løpet. Ikke engang de mest optimistiske norske sykkelsupporterne hadde vel håpet på dette.

Veteranen er også glad på vegne av Team Sky.

- Dette letter trykket på laget. Det er ikke alle lagene som reiser hjem med etappeseier. Jeg tror dette er bra for vår man i sammenlagtkampen også, Bradley Wiggins. Nå blir det mindre press på ham, og jeg tror han kan komme til å gjøre det enda bedre nå, sier Arvesen.

Arvesen forteller også at stemningen blant Sky-gutta i Østerrike var ekstra god i dag etter at Ian Stannard tok sin første protour-seier etter å ha sittet i et brudd som holdt unna for hovedfeltet inn til mål.