Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke engang Gary Neville trodde gamleklubben kunne åpne så bra

- Alle slår alle.

 RØD JUBEL:  Manchester United har åpnet sesongen veldig sterkt og topper tabellen etter sju runder, til manges store overraskelse. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB Scanpix
RØD JUBEL: Manchester United har åpnet sesongen veldig sterkt og topper tabellen etter sju runder, til manges store overraskelse. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester United på topp. Et City-lag som sluknet etter fem runder, comeback-Leicester og et Chelsea-lag i bunnstriden. Premier League har vært full av overraskelser de sju første rundene.

- Det har vært en av de merkeligste ligastartene jeg kan huske. For øyeblikket er ingenting satt, forteller Gary Neville i sin Sky Sports-podkast.

United-overraskelse Den tidligere Manchester United-kapteinen har de siste åra fulgt toppdivisjonen tett gjennom sin ekspertrolle hos Sky Sports. Sju runder ut i årets sesong, forstår han lite av en rekke resultater.

- Manchester City så fantastiske ut i de 4-5 første kampene, men jeg aner ikke hva som har skjedd, sier Neville om klubben som tapte for West Ham forrige helg, og denne helgen fikk juling av Tottenham.

- Klubben jeg støtter topper tabellen. Hadde noen sagt det til meg eller noen andre United-fans for 3-4 uker siden, ville jeg sagt: «Hvordan i all verden skal det skje?» Men det er akkurat hva som har skjedd. Alle slår alle.

Forventer ingenting For selv om det har lugget litt spillemessig for de røde fra Manchester, har poengsankingen vært solid. Manager Louis van Gaal har forsøkt å dempe forventningene, ved å si at klubben ikke er gode nok til å vinne ligaen denne sesongen.

 OVERRASKET:  Englands assistentrener og Sky Sports-ekspert Gary Neville. Foto: NTB Scanpix.
OVERRASKET: Englands assistentrener og Sky Sports-ekspert Gary Neville. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Spør meg igjen i mai. Å fortsette dette i ligaen er veldig vanskelig. Forrige år hadde vi 13 poeng etter ti eller elleve kamper. Vi måtte jage og til slutt endte vi som nummer fire, sa Van Gaal etter 3-0-seieren mot Sunderland.

Så lenge klubben innehar topplasseringen i ligaen, spørs det om nederlenderen klare å dempe forventningene for klubben som sist vant ligaen i 2012/2013-sesongen.

Mange overraskelser At Manchester United har vunnet fem av sine sju kamper er ikke den eneste overraskelsen. OptaJoe opplyser på Twitter at det så langt har vært flere borteseiere - enn hjemme.

Ikke overraskende er det forrige sesongs ligamester Chelsea som har skuffet Gary Neville mest. Josè Mourinhos menn har hatt en grusom start på sesongen og står med åtte poeng.

- Chelsea har hatt den mest utrolige starten du kan forestille deg. Hvem hadde trodd de kunne starte sesongen så dårlig som de har gjort.

Lørdag reddet de et poeng i sluttminuttene mot Newcastle. Tross en dårlig start i den hjemlige ligaen, fikk Chelsea en kanonstart i Champions League med en 4-0-seier mot Maccabi Tel Aviv.

Tirsdag kan utgangspunktet i Europas gjeveste turnering se enda bedre. José Mourinho er på gamle trakter når Chelsea møter Porto, klubben han ledet til Champions League-triumf i 2004.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!