<strong>IKKE RART HAN GLISER:</strong> Nord Korea feirer landets eminente innsats i fotball-VM med tre strake seiere i gruppespillet og imponerende sifre. Ikke rart Kim Jong-un er blid. Foto: NTB Scanpix / youtube
IKKE RART HAN GLISER: Nord Korea feirer landets eminente innsats i fotball-VM med tre strake seiere i gruppespillet og imponerende sifre. Ikke rart Kim Jong-un er blid. Foto: NTB Scanpix / youtube Vis mer

Ikke engang Kims propaganda-apparat er så bak mål

«Herjer med motstanderne i VM».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte

(Dagbladet): Ifølge en nordkoreansk «nyhetssending» som ble lastet opp på youtube i går, er Nord-Korea i aller høyeste grad med i VM i Brasil.

Dette kommer så definitivt som nyheter for resten av oss som har fulgt mesterskapet tett, men det som derimot ikke kommer som en overraskelse er at når de først er med så «gjør de det ganske bra».

På den tidligere nevnte videoen kan vi se et klipp fra en nyhetssending hvor ankeret presenterer nasjonens eminente innsats i gruppespillet.

Først ble Japan slått 7-0 før USA ble rundjult med 4-0. I den siste kampen ble Kina beseiret med 2-0. Imponerende 13-0 og ni poeng. Sånt lukter det svidd av.

Det blir også vist klipp fra folkemassene på Copacabana som jubler for den nordkoreanske innsatsen, og attpåtil hyller landets store leder - Kim Jong-un.

I forrige VM fikk landet stryk av Portugal med svimlende 7-1 i den ene gruppespillkampen, men ifølge videoen har propagandaaparatet til diktatoren har regissert et sviende «payback».

Portugal og Cristiano Ronaldo blir nemlig presentert som neste motstander for landets fotballhelter.

Det er så sprøtt at man ikke kan finne det opp.

Eller kanskje det er akkurat det man kan ...

For i løpet av søndagen har det kommet for en dag at videoen ikke bare er falsk (noe som er relativt opplagt) - det er heller ikke en autentisk nyhetssending.

Yahoo skriver i dag at nyhetsankerets stemme ikke er i synk med leppene, og at ifølge en bruker på Reddit er dialekten også feil.

Det hører også med til historien at de fleste VM-kampene faktisk sendes i Nord-Korea, om enn med en forsinkelse på 24-35 timer, så befolkningen er relativt oppdatert på hva som foregår i Brasil.

Med andre ord er det en forfalskning av forfalskningen, men morsom likefullt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer