BRASILIANSK ÅPNING: Milans Alexandre Pato setter ballen mellom beina på Barca-keeper Victor Valdes og gir gjestene ledelsen etter 24 sekunder. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix
BRASILIANSK ÅPNING: Milans Alexandre Pato setter ballen mellom beina på Barca-keeper Victor Valdes og gir gjestene ledelsen etter 24 sekunder. Foto: Manu Fernandez, AP/ScanpixVis mer

- Ikke engang Usain Bolt kunne stoppet ham

Guardiola skulle gjerne hatt noen med Pato-fart på laget.

(Dagbladet): Milans Alexandre Pato brukte 24 sekunder til å gi 96 000 tilskuere en sjokkstart på gårsdagens storkamp på Camp Nou.

Pato sparket ballen forbi Barcelona-stopperne Sergio Busquets og Javier Mascherano, fosset forbi begge og trillet ballen mellom beina på keeper Victor Valdes.

Busquets og Mascherano er i utgangspunktet midtbanespillere, men har både i våres og i høst i skadefraværene til de spanske landslagsstopperne Carles Puyol og Gerard Piqué.

Bolt-fart Men Barcelona-trener Pep Guardiola mener det hadde vært lite å gjøre med Pato uansett hvem han hadde hatt i midtforsvaret sitt.

- Ikke engang Usain Bolt ville vært i stand til å stoppe ham. Jeg skulle gjerne hatt noen på laget mitt med så mye fart i beina, sier Guardiola ifølge Reuters.

Barcelona overtok fullstendig styringen på kampen fra like etter det tidlige målet, men sleit med å finne veien gjennom Milan-muren. Italienske lag som leder på bortebane er alltid en utfordring.

- Det er ikke lett å angripe når midtbanespillerne deres spiller som midtstoppere, sa Guardiola på pressekonferansen etter kampen.

- Akseptabelt Omsider klarte Lionel Messi å smette gjennom forsvaret og servere til Pedro som utliknet. David Villa snudde kampen med et frisparkmål, men på overtid banket Thiago Silva inn uavgjort med pannebrasken etter corner.

Resultatet til tross sier Guardiola likevel at det var en «mer enn akseptabel prestasjon» fra laget hans.

- Vi var Barca. Vi spilte som vi alltid har gjort, forsøkte å spille fotball, skyte. Alt vi var forventet å gjøre for å vinne, sier han ifølge klubbens hjemmeside.

- HADDE IKKE STOPPET PATO: Guardiola mener ikke engang Usain Bolt kunne hindret 0-1-målet. Foto: Susana Vera, Reuters/Scanpix
- HADDE IKKE STOPPET PATO: Guardiola mener ikke engang Usain Bolt kunne hindret 0-1-målet. Foto: Susana Vera, Reuters/Scanpix Vis mer