FØLGER MED: NRK-legenden Arne Scheie husker godt sist Lillestrøm rykket ned fra den norske toppdivisjonen. Nå krysser han fingrene for at det ikke skjer igjen.

.
Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
FØLGER MED: NRK-legenden Arne Scheie husker godt sist Lillestrøm rykket ned fra den norske toppdivisjonen. Nå krysser han fingrene for at det ikke skjer igjen. . Foto: Mariam Butt / NTB scanpixVis mer

Arne Scheie:

- Ikke enig med dem som sier at det er bra å rykke ned

Spent på LSKs avslutning på sesongen.

NRK-legenden Arne Scheie husker godt sist Lillestrøm rykket ned fra den norske toppdivisjonen. Nå krysser han fingrene for at det ikke skjer igjen.

- Jeg har fulgt med så lenge at jeg husker godt da Lillestrøm rykket ned fra toppdivisjonen i den siste kampen med 0–3 hjemme mot Skeid i 1961, sier Scheie til NTB.

- Da var det noen som sa at det var fint å rykke ned, for da kom man seg så raskt opp igjen. Det tok 14 år. Så jeg er ikke enig med dem som sier at det er bra å rykke ned.

Lillestrøm er det laget som har vært lengst i den øverste divisjonen siden det rykket opp i 1975. Nå står klubben med begge beina i Eliteseriens nedrykkssump, åtte kamper før slutt. Det gjør vondt for en romeriking som Scheie.

Scheie ble pensjonist i 2014, men blir aldri glemt for sin lidenskapelige fotballkommentering hos rikskringkasteren.

Lyver ikke

- Det heter seg at tabellen ikke lyver, sier Scheie, som konstaterer at LSK ligger på direkte nedrykksplass etter helgens tap mot Start.

Bunnlaget Sandefjord og Lillestrøm har henholdsvis 13 og 19 poeng. Fra Lillestrøm til Start på kvalifiseringsplass skiller det kun ett poeng. Stabæk ligger foran Start på målforskjell, og det er disse tre lagene Scheie mener LSK kjemper mot for å unngå nedrykk. Han tror riktig nok at Sandefjord er fortapt.

- Det positive er at Lillestrøm har fem hjemmekamper igjen, og kun tre bortekamper, sier Scheie.

De to neste rundene kommer Tromsø og Stabæk til Åråsen. Deretter venter to tøffe kamper mot Brann (borte) og Rosenborg (hjemme). De fire siste kampene møter LSK Ranheim (borte), Bodø Glimt (hjemme), Strømsgodset (borte) og Kristiansund (hjemme).

- Men de må vinne kampene som må vinnes, sier Scheie og legger til at man kanskje må regne med at det går galt mot Rosenborg og Brann, men at lagene man kjemper mot i nedrykksstriden, må slås.

Fem av de åtte gjenstående kampene er mot lag som per dags dato er på den nedre halvdelen av tabellen. Scheie sier det gjør vondt å se laget slite i bunnen av tabellen.

Mindre interesse

- Det vil bety mindre interesse, sier Scheie om et eventuelt LSK-nedrykk.

- Man får ikke lag som Brann og Rosenborg på besøk. I stedet blir det lokaloppgjør mot Ullensaker/Kisa og Strømmen. Og så blir det kun «cupfinaler» i 1. divisjon, da alle vil slå Lillestrøm, sier Scheie når han snakker om en tilværelse på nivå to.

Arne Scheie har kommentert fotball på NRK siden 1973. Det ble over hundre landskamper med Norge, 123 tippekamper fra England, i tillegg til alle andre kamper han formidlet til norske TV-seere i sine over 40 år i NRK.

Nå følger han spent med på sesongavslutningen i Eliteserien fra sidelinjen, kanskje særlig på nedrykksstriden.

- Det er klart at Sandefjord kan komme seg ut dersom de begynner å ta trepoengere og vinner mange kamper. Men hvorfor skal de plutselig begynne med det når de ikke har gjort det tidligere? spør han.

I neste runde spiller LSK hjemme mot Tromsø, Start spiller borte mot Bodø Glimt, mens Stabæk tar imot Ranheim. Sandefjord møter for øvrig Brann i Bergen.