- Ikke et personlig angrep på Thor

Full retrett fra Rasmussen.

(Dagbladet.no): I tirsdagens Dagbladet reagerte Thor Hushovd sterkt at skandalesyklisten Michael Rasmussen beskyldte ham for brudd på antidopingreglene.

Den sparkede Rabobank-rytteren hevdet at Hushovd hadde kjørt Tour de France med to advarsler for brudd på meldeplikten.

- Det Rasmussen sier er bare tull. Jeg vet ikke hvorfor han sier det han sier. Jeg har ikke peiling, sa Hushovd til Dagbladet.

Nå gjør Kyllingen full retrett - og beklager at han framsatte påstander han ikke hadde dekning for.

- Jeg refererte til noen opplysninger som jeg fikk fra dansk TV 2. Det er ikke noe jeg selv har funnet på, og ikke noe som jeg har beviser for, sier Rasmussen til Jyllandpostens nettutgave.

Derfor nevnte han Hushovd

Til tross for bløffen har Hushovd-leiren varslet at de ikke kommer til å forfølge uttalelsene fra Rasmussen, som han framsatte i danske BT. Dag Otto Lauritzen undret overfor Dagbladet.no på om dansken kunne ha surret med navnene.

Selv mener Rasmussen at sitatene hans er blitt tatt ut av sammenhengen.

HAR IKKE BEVIS: Michael Rasmussen sier han videreformidlet opplysninger fra dansk TV 2, da han anklaget Thor Hushovd for å ha syklet Tour de France med to advarsler. Foto: EPA
HAR IKKE BEVIS: Michael Rasmussen sier han videreformidlet opplysninger fra dansk TV 2, da han anklaget Thor Hushovd for å ha syklet Tour de France med to advarsler. Foto: EPA Vis mer

- Det er tatt ut av en sammenheng, hvor det jeg ville forklare var at det er forskjell på måten de nasjonale antidopingbyråene opptrer på.

- Det var ikke et personlig angrep på Thor, men noe jeg nevnte fordi jeg synes det er et problem at Anti Doping Danmark er det eneste antidopingbyrået som rapporterer til UCI. Det bør være like regler når vi deltar i samme konkurranse, sier han til Jyllandsposten.

- Ikke et personlig angrep på Thor