-  Ikke et pip fra Europa

Her sitter Steffen Iversen med ei vond tå og kaster småstein inn i framtida. Tirsdag om ei uke vet Vålerenga om han blir eller ikke.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Usikkerheten rundt Steffen Iversen likner mye på det Vålerenga opplevde fra sesongslutt til den nye kontrakten ble undertegnet på kjøkkenbordet i London 12. januar i år. Det skjer liksom noe hele tida. Men mest i avisene, på Internett og tekst-TV.

I går dukket Benfica plutselig opp som siste interessent på ryktebørsen.

-  Jeg så det på tekst-TV, har snakket med Vålerenga, men ingen har hørt et ord, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

-  Slik det ser ut nå, er jeg ganske sikker på at jeg spiller i Vålerenga sesongen ut.

Om ei uke i dag, tirsdag 26. juli, spiller Steffen Iversen Vålerengas første kvalifiseringskamp til Mesterligaen. I det øyeblikket han står på dommerkortet, blir han uinteressant for alle de klubbene som ifølge ryktene skal være interessert. For VIF-bundet i Europa er det ingen som vil kjøpe Steffen Iversen for store penger i seks måneder.

Da er det bedre å gjøre en avtale fra 1. januar og få gutten gratis.

-  Jeg ser den problemstillinga, sier han.

-  Om ei uke går toget. Og det gjør ikke meg noe - jeg har mest lyst til å fullføre denne sesongen fordi jeg ønsker å vinne seriegull med Vålerenga. Så får vi se hva det eventuelt blir til etter det.

 PÅ BENKEN:  Steffen Iversen har mest lyst til å bli i Vålerenga for å vinne seriegull.
Her sammen med Morten Berre (fra venstre), Steffen Iversen, Arni Gautur Arason og Christian Grindheim. Foto: John T. Pedersen
PÅ BENKEN: Steffen Iversen har mest lyst til å bli i Vålerenga for å vinne seriegull. Her sammen med Morten Berre (fra venstre), Steffen Iversen, Arni Gautur Arason og Christian Grindheim. Foto: John T. Pedersen Vis mer

Men:

-  Det er en annen side ved saken også, fortsetter Steffen Iversen.

-  Sjøl om jeg altså har mest lyst til å være her, så ønsker jeg også ro rundt framtida. Og det får jeg med en ny kontrakt et eller annet sted. Hvis noe skulle dukke opp, blir det en avveining jeg må gjøre.

Snakket med Sollied

VIF-trener Kjetil Rekdal håper som han gjorde fra sesongslutt og to uker inn i januar. Han vet hva Steffen Iversen, som hvilte tåa for ikke å gjøre vondt verre mot FFK, betyr for Vålerengas sjanser til å nå det forjettede fotballand - Mesterligaen. Og derfor blir den neste uka ei spennende tid i Vallhall.

Kommer det i det hele tatt et tilbud?

-  Jeg tror ikke det, sier Steffen Iversen.

-  Det har vært mange rykter til nå, men ingen ting har vært konkret. Og ja, jeg har snakket med Trond Sollied, men det er veldig lenge siden. Og siden jeg ikke har hørt noe mer, er det sikkert ikke noe i det heller.

Bedre kjent

I Fredrikstad- Vålerenga i ferievarmen på Stadion var det heller ikke mye i går kveld. Bortsett fra en strøken VIF-overgang med stor fart og gode bevegelser langs bakken til 1- 0, var det rett og slett ingen ting. Men da Vålerenga byttet seks mann i pausen, ble det plutselig litt mer å se på.

Og plutselig var Fredrikstad som et tilnærmet fotballag også.

-  I andre omgang kunne du i hvert fall se at vi har trent i ferien, sier Drillo.

-  Det var da noe. Og vi har mange spennende typer med offensiv legning. Bare gutta blir litt bedre kjent - vi startet med tre nye mann i denne kampen - tror jeg dette skal bli bra.

Europeisk eventyr

Dagfinn Enerly utliknet til 1- 1 og delte kampen mellom FFK og VIF. Det var et mål etter Drillos hjerte. Martin Wiig fant Enerly tidlig i bakrommet, og derfra og inn handlet det om avslutningen.

Som FFK-vingen feide inn bak Øyvind Bolthof.

Lørdag begynner Tippeligaen igjen, og VIF-jakten på Start seks poeng foran på tabellen. Tre dager etter begynner det Kjetil Rekdal håper skal bli et europeisk eventyr.

-  Vi har spillerne på plass - nå er det opp til oss sjøl, sier han.

-  Det vi har gjort på treningsleiren var veldig bra. Jeg har ikke sett gutta så spreke og villige i hele år.