- Ikke et poeng å miste

Ole Gunnar Solskjær og John Arne Riise skilles som lagkamerater i dag. Lørdag møtes de som motstandere på Old Trafford.

Det er nemlig ikke landslaget de snakker om, men klubblagene. Solskjær og Manchester United jager seriegull, Riise og Liverpool er ute etter plass i Champions League, og ingen har poeng å gi bort.

I dag reiste nordmøringen og sunnmøringen «hjem» til England etter å ha hjulpet Norge et langt stykke videre på veien mot neste års EM-sluttspill. Noen meter fra hverandre i avgangshallen på Luxembourgs flyplass ga de intervjuer dels om kampen de spilte sammen, men mest om den de skal spille mot hverandre.

Lørdag er de på hver sin side når Liverpool og Manchester United møtes til storkamp i Premier League, og fokus ble flyttet fra landslag til klubblag rett etter kampslutt i Luxembourg.

Det største

- Det var rett i seng etter kampen i går, og det er rett på trening i dag. For meg er kampene mot United det største i sesongen. Det blir gøy, men også veldig viktig, sier Riise, som gjentar at laget hans ikke har noen poeng å avse.

- Vi har sju kamper igjen, og vi går for å vinne alle sju. Det spiller ingen rolle hvem motstanderen er, det må til for at vi skal komme til Champions League, sier han.

Solskjær mener også at laget hans ikke kan gi bort poeng i serieinnspurten. Om duellen med Arsenal skal vinnes, må det bli seier mot Liverpool lørdag og i de andre storkampene som følger.

- Danmark-kampen? Det er så lenge til at den kan jeg ikke tenke på nå. Vi møter Liverpool lørdag, Real Madrid tirsdag, Newcastle lørdagen etter det og Arsenal onsdagen etterpå. Storkampene står i kø, sier han.

Onsdag scoret Solskjær sitt 20. landslagsmål og avanserte til delt 6. plass på tidenes toppscorerliste for landslaget. Riise spilte sin 22. landskamp. Er han med mot Irland og Finland, kan han få gullklokka i Parken 7. juni.

Vil vinne

- Det var bra at Danmark tapte for Bosnia. Nå får de et veldig stort press på seg. De må slå oss for å ha særlig håp om å vinne gruppa, mens vi vil ligge veldig godt an om vi bare unngår tap mot Danmark og Romania, vurderer Liverpool-spilleren.

- Men vi tror vi kan vinne, og vi skal vinne i København. Hvordan vi spiller, betyr ingenting. Det er resultatet som er viktig, sier han.

Solskjær lar seg lokke til å si noen ord om Danmark-kampen han også.

- Det er klart det blir fantastisk. Kampene mot Danmark og Romania blir veldig avgjørende for gruppa, men de spilles en måned etter serieslutt. Det er en stor utfordring, sier Solskjær, som selv akter å få kamptrening tett opp til EM-kvalifiseringskampene.

- Hvem jeg skal trene med etter serieslutt? Det blir Manchester United, det, fram til 28. mai!

Da er det, for ordens skyld, Champions League-finaøe på Old Trafford.

(NTB-Sjur Natvig)

MØTES LØRDAG: Ole Gunnar Solskjær og John Arne Riise er lagkamerater i dag, rivaler på lørdag. Her før avreise fra Luxembourg i dag.