- Ikke et problem at folk vil skylde på meg. Det er jeg vant til

Sier Ørjan Håskjold Nyland.

FORBEREDER UNGARN-KAMP:  Keeper Ørjan Håskjold Nyland snakker med pressen på spillerhotellet i Budapest.
FORBEREDER UNGARN-KAMP: Keeper Ørjan Håskjold Nyland snakker med pressen på spillerhotellet i Budapest.Vis mer

Ungarn - Norge, på TVNorge klokka 20.45

BUDAPEST (Dagbladet): Det ble framstilt som en keepertabbe da Norge tapte 0-1 for Ungarn på Ullevaal torsdag. Ørjan Håskjold Nyland (25) hadde en hånd på ballen, men fomlet den inn. Eller var det ikke sånn?

- I mitt register var det ikke en tabbe, sier Nyland på spillerhotellet i Budapest. De norske gutta forbereder seg til dagens returkamp i EM-playoffen. Nyland og Co. er sugen på å reise kjærringa, men vi kommer ikke unna at han havnet i overskriftene etter torsdagens kamp.

- Huff, ikke nå igjen, skrev Dagbladet og siktet til at keepertabber har en tendens til å forfølge Norge i kvalifisering.

- Hadde folk sett ballbanen, ville de kanskje skjønt det - at det ikke var en tabbe. Men det er ikke et problem at folk vil skylde på meg. Det er jeg vant til, sier Nyland i resepsjonen på Elizabeth Park Hotel.

Enorm nedtur - Kan Ungarn vinne i Norge, kan vi vinne i Ungarn, slo en offensiv trener Per-Mathias Høgmo fast etter første kamp. Han velger som regel en positiv vri, uansett hvordan det går med Norge. Det er en psykologisk linje han mener har best effekt på prestasjonsgruppa.

Men i kveld - sånn cirka rundt 22.30 - nytter ingen bortforklaringer. Enten så er vi i Frankrike-EM neste år, eller så er vi ikke det.

Og er vi ikke det, vil nedturen være enorm. Andre vil kalle det en skandale. Høgmos vri vil muligens være at Norge var 17 minutter fra å vinne gruppa, og at dette viser hva som bor i mannskapet.

Nyland er optimist:

- Jeg har sett baklengsmålet. Det er selvfølgelig kjedelig, men det var sånn som skjedde. Så får vi bare gå ut og sørge for å vinne søndag, erklærer han.

Støtter hverandre Nyland har bare spilt én av 12 kamper for Ingolstadt i Bundesliga denne sesongen. Derfor har det vært keeperdebatt i forbindelse med playoffen. I Hertha Berlin har aksjene til Rune Almenning Jarstein steget rett til himmels de siste ukene. Fra å være totalt ute i kulda, regjerer han nå i buret på mektige Olympiastadion.

BAKLENGS:  Ørjan Håskjold Nyland slapp inn ett mål mot Ungarn torsdag.
BAKLENGS: Ørjan Håskjold Nyland slapp inn ett mål mot Ungarn torsdag. Vis mer

Jarstein er også klar for å gjenerobre førsteplassen på landslaget, men støttet likevel Nyland etter baklengsmålet torsdag.

- Det er sånn et keeperteam skal være. Jeg hadde gjort akkurat det samme hvis det hadde vært omvendt. Det tyder på at vi ønsker hverandre det beste. Vi pusher hverandre godt, påpeker Nyland.

Målvakter i fokus Keeperne har hatt en tendens til å komme i fokus i forbindelse med mesterskapskvalifisering. Espen Johnsen, Thomas Myhre, Espen Bugge Pettersen, Rune Almenning Jarstein og Jon Knudsen: Rekka er lang.

På Groupama Arena i kveld - en stadion med kapasitet på 22 000 tilksuere - har vi rett og slett ikke råd til feilskjær. Det handler om norsk fotballs ære. Skal vi nok en gang spille annenfiolin, eller skal vi melde oss på i det gode selskap?

Nyland mener det ikke er grunn til å stille spørsmål ved kampformen hans, tross lite spilletid for klubblaget.

- Nei. Forrige gang, mot Italia, sto jeg kanskje min beste kamp noensinne. Det var med samme bakgrunn som nå. Det tenker jeg ikke på, sier han.

Kampstart: Klokka 20.45.