- Ikke et problem

Trenerforeninga om trenerbråket.

(Dagbladet.no): Bråket mellom Viking- og Strømsgodset-trenerne Uwe Rösler og Dag-Eiliv Fagermo i helga fikk i går fotballpresident Sondre Kåfjord til å reagere. «Ikke et problem,» mener Norsk Fotballtrenerforening.

- Ustabil tilstand

Steinar Høgtun, leder i foreninga mener at slike krangler ikke har blitt et økende problem i norsk fotball, men understreker samtidig at slik oppførsel er uønsket.

- I utgangspunktet ønsker vi minst mulige konfrontasjoner og den type saker fra våre medlemmer, sier han til Dagbladet.no.

- I kampsituasjoner sies det en del ting som burde vært utelatt, og da forventes det en beklagelse. Men man ser samtidig at man er i en tilstand der som forstyrrer analytiske evner og hva man sier.

Ønsker toleranse

Høgtun har ikke selv hørt gårsdagens uttalelser fra Kåfjord, men mener ikke at krangler mellom trenere har blitt et økende problem i nork fotball.

- I en sport som fotball må det være en viss takhøyde for at folk har ulike karakterer. Samtidig er du i en posisjon der du blir lagt godt merke til, da bør du velge dine ord med omhu.

ROLIG? Tromsø-trener Steinar Nilsen krangler ikke med andre trenere, men borte mot Lyn freste han mot dommer Kjetil Sælen. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
ROLIG? Tromsø-trener Steinar Nilsen krangler ikke med andre trenere, men borte mot Lyn freste han mot dommer Kjetil Sælen. Foto: Kyrre Lien/Scanpix Vis mer

I andre land, som for eksempel England, er verken drittslenging eller psykologisk krigføring mellom lags trenere noe nytt. Sir Alex, Ferguson, José Mourinho og Arsene Wenger har alle hatt sitt å si i løpet av den engelske sesongen. Høgtun understreker at han overhodet ikke ønsker liknende tendenser i Norge.

- Det er nok interessant for media, men våre yrkesgrupper bør ikke til stadighet være kjent med den type oppførsel, det ville blitt helt feil.

Går mot Kåfjord

Tromsø-trener Steinar Nilsen mener at Sondre Kåfjord overdramatiserer.

- Det er snakk om følelser og engasjement. Vi må passe på at vi trenere ikke blir fullstendige A4-mennesker. Vi må ikke lage et regelverk for A4-mennesker, sier Nilsen til Bladet Tromsø.

Nilsen, som selv aldri har vært i en slik krangel som trener uttaler seg ikke om Rösler-Fagermo-saken spesifikt, men mener at ikke slike saker tidligere har vært noe problem. I stedet har han sin egen måte å reagere på om temperaturen skulle stige.

- Du får ikke meg til å skjelle ut noen. Det er jo ikke treneren som skal ha skylden for noe en spiller eller dommeren gjør.

Uwe Rösler kalte i dag Strømsgodset-direktør Tom Bentzen for en «løgner,» men at han selv er ferdig med saken.