Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke et sjokk hvis Kjærgaard var dopet

Kristoff etter at Kjærgaard innrømmer sprøytebruk.

INNRØMMER BRUK AV SPRØYTER: Tidligere US Postal-rytter Steffen Kjærgaard innrømmer at han fikk sprøyter, men vet ikke hva disse inneholdt. Proffrytter Alexander Kristoff sier til Dagbladet at det ikke er et sjokk hvis Kjærgaard var dopet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet, Scanpix.
INNRØMMER BRUK AV SPRØYTER: Tidligere US Postal-rytter Steffen Kjærgaard innrømmer at han fikk sprøyter, men vet ikke hva disse inneholdt. Proffrytter Alexander Kristoff sier til Dagbladet at det ikke er et sjokk hvis Kjærgaard var dopet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet, Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) offentliggjorde i går beviser mot Lance Armstrong og hans gamle lag US Postal.

I dag innrømmer norske Steffen Kjærgaard overfor VG Nett at han fikk sprøyter som US Postal-rytter - men at han ikke vet hva sprøytene inneholdt.

Kjærgaard har de siste sesongene vært sportssjef i Norges Cykleforbund, men slutter etter denne sesongen.

Den norske sykkelproffen Alexander Kristoff (25) sier han ikke er overrasket over sine US Postal-innrømmelser.

- Det virker som hele US Postal-laget var dopet. Og det kommer ikke som et sjokk hvis han (Kjærgaard) var dopet og en del av dopingprogrammet, sier Kristoff til Dagbladet.

Rytterens ansvar
Kjærgaard har hele tiden stilt seg uforstående til dopingbeskyldningene mot sine gamle lagkamerater, men sier i dag at han er «pinlig berørt over egen naivitet».

- Jeg håper og tror fortsatt Kjærgaard har rent mel i posen. Det er så klart skuffende hvis det viser seg at han også var en del av programmet, men samtidig må han stole på at lagledelsen ikke har gitt ham noe ulovlig. Det er alltid rytterens eget ansvar å passe på hva du får i deg, sier Kristoff til Dagbladet.

SAMMEN I TOUREN: Steffen Kjærgaard fotografert sammen med Lance Armstrong  (bak) under tour'en i 2001.
Foto: Espen Haslene
SAMMEN I TOUREN: Steffen Kjærgaard fotografert sammen med Lance Armstrong (bak) under tour'en i 2001. Foto: Espen Haslene Vis mer

Kjærgaard var sportssjef da Kristoff syklet inn til OL-bronse i London i sommer.

- Forholdet mitt til Kjærgaard vil være bra uansett hva framtida viser, sier Kristoff.

Rasch fikk sprøyter
Norske Gabriel Rasch (36) sier til Dagbladet at han også har fått sprøyter i løpet av sin proffkarriere.

- Jeg har fått sprøyter jeg også, men jeg vet hva de inneholdt: Jern og magnesium. At noen har brukt sprøyter trenger ikke å si noe om at personen har gjort noe ulovlig, men hvis man ikke vet hva sprøytene inneholder, kan det bli problemer, sier Rasch til Dagbladet.

- Jeg er ikke overrasket over det som skjer med US Postal-rytterne. Det er viktig å stole på lagkameratene og det medisinske apparatet rundt laget, sier Rasch.