Ikke et stykke kjøtt

Rune Lange har bestemt seg: Han vil bli RBK-spiller. Nå vender han ryggen til Tromsø med en saftig kraftsalve: - Jeg nekter å bli behandlet som et stykke kjøtt.

Rune Lange tar nå et oppgjør med den mektige TIL-formannen Gunnar Wilhelmsen. Storscoreren vil ikke under noen omstendighet forlenge kontrakten med TIL - og mener Wilhelmsen må bære ansvaret for det:

- I utgangspunktet ønsket jeg å bli i klubben. Men jeg forstår nå at jeg mister kontrollen over min egen fotballframtid ved å bli i TIL. Wilhelmsen setter en prislapp på meg som er helt bort i natta og hinsides enhver fornuft, sier han.

Mesterliga frister

Fortsatt er det en ørliten sjanse for at Lange blir i Tromsø. Men sjansen er forsvinnende liten.

- Egentlig er det vel avklart. Lysten til å skifte beite har økt. Jeg sier trolig ja til RBK. Nå håper jeg TIL og RBK blir enige om prisen, sa Lange da TIL-gutta avsluttet treninga i går.

Rune ønsker å forlate Tromsø etter vårsesongen - og bli RBK- spiller fra 1. juli.

- Det er uaktuelt å dra til Trondheim 1. november. Jeg ønsker å spille Champions League for RBK. Dersom jeg ikke får dra til sommeren blir det ikke noe av overgangen, sier TIL-spissen.

Krever for mye

Han har akseptert de personlige betingelsene, men har ikke signert noen skriftlig avtale med trønderne.

Men ifølge Langes agent og mellommann, Rune Hauge, skal RBK-direktør Rune Bratseth og Lange nå møtes for å finpusse de siste detaljene i forbindelse med den planlagte overgangen.

Lange mener «griske» TIL-ledere - ved å kreve flere titalls millioner for ham - har skremt bort utenlandske klubber.

- TIL kjøpte meg for 700000 kroner i 1997. Hvorfor skal de da ha 40 millioner for meg i dag? Det er meningsløst. Ikke er jeg A-landslagsspiller, og ikke har jeg erfaring fra europa-cup.

Lange mener det blir lettere å få oppfylt drømmen om utenlandsspill dersom han går til RBK nå. Han sikrer seg over to millioner i årslønn ved å signere for RBK, men mulighetene for videresalg betyr vel så mye.

Slår tilbake

Gunnar Wilhelmsen stiller seg uforstående til kritikken fra Lange:

- Han trekker dette ut av sin sammenheng. Vi har sagt at vi forholder oss til alle seriøse tilbud. Når han ikke vil forlenge kontrakten med oss, ber jeg om forståelse for at vi vil selge ham for en akseptabel pris. Vi ønsker ham ikke som «Bosman-spiller», slik at han kan gå gratis i oktober 2001, sier TIL-sjefen.

Etter det Dagbladet forstår vil TIL kreve minst 25 millioner for sin toppscorer - pluss 40 prosent ved videresalg.

- Vi skal snakke med RBK dersom Rune vil ha overgang. Det er klart. Men pris og mulig erstatter er to av elementene som skal til før vi lar Rune gå, sier Wilhelmsen.

NY KLUBB: Rune Lange forlater Tromsø til fordel for Rosenborg for å få kontroll over sitt eget liv.