Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke et takk for sist til TV 2

Canal + mistet Premier League. Nå jubler de over å få Tippeligaen tilbake.

NYE TIDER: Frode Olsen og TV 2 har formidlet tippeligafotball til det norske folk de siste årene. Nå skal betal-tv-delen av fotballen tilbake til Canal +.
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
NYE TIDER: Frode Olsen og TV 2 har formidlet tippeligafotball til det norske folk de siste årene. Nå skal betal-tv-delen av fotballen tilbake til Canal +. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): NFF, Norsk Toppfotball og Fotball Media AS valgte å slå til da Canal + kontaktet dem med et lukrativt tilbud på rettighetene til betalingskampene i Tippeligaen.

Dermed ble rettighetene for seks av åtte kamper per runde i perioden 2013 - 2016 solgt - uten at nåværende distributør TV 2 eller andre ble orientert. Der sitter de nå småmåpende igjen.

- Det var en forutsetning for budet fra Canal + at vi ikke gikk videre med det, sier fotballpresident Yngve Hallén.

I Canal + jubler de i dag over å ha norsk toppfotball tilbake på menyen.

- Det er fantastisk hyggelig å ha et sånt produkt. Det er kanskje vesentlig viktigere med norsk fotball enn Champions League for oss, spesielt nå som Champions League har blitt både dyrt og vanskelig å få tak i. Det er en god seier for oss, sier daglig leder Steinar Brændeland til Dagbladet.

- I TV 2 føler de seg ført bak lyset, hvordan oppfatter du denne prosessen?

- Det kan ikke jeg svare på, bortsett fra at vi har kjøpt noe fra noen som har solgt. Vi kom med en forespørsel og fikk tilslag på det. Da har vi rettighetene, sier Brændeland.

- La dere føringer på om andre kunne tilbys mulighet til å by?

- Nei, i utgangspunktet ikke. Men vi var naturlig nok med på å bestemme når vi skulle gå ut med dette, og det ble i dag, sier Canal +-sjefen.

Ingen revansje
Canal + tok et hardt slag da TV 2 overtok Premier League-rettighetene fra kanalen for et drøyt år siden.

Steinar Brændeland avviser imidlertid at det er en «takk for sist»-stemning i kanalen i dag.

- Jeg syns jobben de har gjort i TV 2 har vært veldig god. Det er min tidligere arbeidsplass, og jeg har fortsatt mange gode kolleger der. Det er ingen revansjestemning hos oss, vi må heller forberede oss på å gjøre en god jobb med norsk fotball, sier han.

Formidabelt opp
Han vil ikke ut med hvor mye kanalen har betalt for rettighetene, men antyder at Canal + har betalt godt.

- Generelt sett går rettighetsprisene formidabelt opp. Hvis de tallene stemmer i forbindelse med Champions League, så har de gått opp 250 prosent. Samtidig er det en ting å kjøpe, en annen ting er å få det ut i markedet, sier Brændeland til Dagbladet.

- Hva slags pakker vil Canal + tilby seerne?

- Det blir for tidlig å si, men vi har god tid framover. Kompileringen vår er veldig optimal med tanke på å være en betal-tv-kanal. Med La Liga sammen med Serie A og Tippeligaen har vi et stort nedslagsfelt. Porteføljen vil bli meget god, sier han.