- Ikke fair play

Tromsø-trener Terje Skarsfjord raser mot serieoppsettet i høstinnspurten.

Han mener Oslo-lagene får fordeler i og med at ikke alle kampene spilles på samme tidspunkt.

Både for medaljestriden og bunnstriden gjelder ulike kamptidspunkter på grunn av inngåtte TV-avtaler, og det liker Tromsø-treneren dårlig.

- De som sitter i de innerste gemakker i fotballforbundet tar ikke så alvorlig på det som skal være fair play, sier Terje Skarsfjord til VG.

- Forbundet legger seg flate for kommersielle interesser. Alle kamper i de tre siste serierundene bør spilles samtidig, hevder Skarsfjord.

Søndag tar Tromsø imot Brann på Alfheim klokken 13.00. Samtidig spiller Aalesund mot Stabæk og Bryne mot Rosenborg. For Tromsø, Aalesund og Bryne handler disse kampene om et fortsatt liv i eliteserien.

Resultatene fra disse kampene vil være kjent når to andre nedrykksrivaler, Vålerenga og Lyn møtes på Ullevaal stadion samme kveld klokken kvart over åtte, og om ikke det er nok, så møtes Molde og Viking mandag kveld. Begge de siste kampene er TV-kamper.

Bryne-trener Reine Almqvist sier at de to siste serierundene bør gå samtidig, mens Dag Vestlund i fotballforbundet sier at det ikke er kommet protester på oppsettet i år, selv om enkelte kamper i den nest siste serierunden er skjøvet på, nettopp på grunn av TV-avtaler. Han sier at i den siste serierunden går kampene samtidig.

- Jeg liker ikke ulik kampstart, men ser ikke på det som noen fordel for oss å vite resultatene i de andre kampene når vi går på banen søndag kveld, sier Kjetil Rekdal til avisa.

(NTB)