Ikke flere e-cupfinaler i Stockholm

Politiet i Stockholm er lei av fotball-fans som herjer i byen. Nå gidder de ikke lenger å stille opp under E-cupkamper og dermed blir det lite internasjonalt spill i den svenske hovedstaden.

- Vi gir opp. Avgjørelsen er ikke tatt, men det ser ut til at vi ikke lenger kan arrangere e-cupfinaler i Stockholm. Det er politikk og bråk i politiet som er årsaken, sa leder Lars-Åke Lagrell i Det svenske fotballforbundet.

Onsdagens utspill er et hardt slag for fotballelskere i den svenske hovedstaden. Verken forbundet eller politiet ønsker å gå i detalj, men det er en tydelig kløft mellom partene.

- E-cupfinalen mellom Chelsea og Stuttgart på Råsunda i mai kostet politiet minst fem millioner svenske kroner. Politiet krangler internt om ressursbruken, det er mye bråk, sa Lagrell.

Rundt 13 000 engelske og 4000 tyske fans kom til den svenske hovedstaden i mai, åtte ble arrestert for å ha laget bråk.

- Det er selvfølgelig et kulturelt tap for byen at vi ikke lenger skal arrangere slike kamper, men det skal likevel bli godt å bli kvitt problemet, sa politi-talsmann Claes Cassel.

Lørdagens landskamp mot England kostet politiet 1,5 millioner kroner, samt arrangørene ytterligere 200.000 kroner for ødelagte stolseter og knuste vinduer på Råsunda.

I framtiden blir det trolig Nya Ullevi i Göteborg som skal få arrangere e-cupfinaler. Det gjenstår å se om politiet i denne byen er villig til å overta Stockholm-politiets millionutgifter for vakthold.
(NTB)