Frida Karlsson får konkurrere igjen etter startnekt

Ikke for personlig

Den enkelte utøver må vernes. Men Frida Karlssons historie gjelder oss alle.

TRENGER STØTTE: Frida Karlsson blir gratulert av Therese Johaug etter fantastiske løp under ski-VM i fjor. Etterpå ble prisen for disse prestasjonene svært høy for denne svenske ungjenta. Det er en felles sak for hele idretten. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet
TRENGER STØTTE: Frida Karlsson blir gratulert av Therese Johaug etter fantastiske løp under ski-VM i fjor. Etterpå ble prisen for disse prestasjonene svært høy for denne svenske ungjenta. Det er en felles sak for hele idretten. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SÅ er det Frida Karlsson som skal gå de første skrittene tilbake etter å ha blitt nektet å konkurrere. Det skjer i startområdet på skistadion Lugnet i Falun i morgen. Foran rekken av TV-kameraer, fotografenes presist innstilte linser og folkets mobiltelefoner i bildemodus:

  • For hvordan står det egentlig til med den 20-åringen som forleden ble valgt til Sveriges nest beste idrettsutøver i 2019?

Det vet hun kanskje ikke selv etter at denne skisesongen plutselig ble stoppet før den såvidt hadde begynt, med startnekten tidlig i desember:

- Jeg taper aldri. Enten så vinner jeg noe, eller så lærer jeg noe Det er bare å finne ut hva du kan gjøre. Se noe positivt, sa Frida da hun var på scenen hos den svenske Idrettsgallaen for en drøy uke siden.

For det å bli avskiltet som skiløper hadde vært vært veldig tøft.

BARE noen uker før hadde hun utfordret suverene Therese Johaug gjennom et superløp i den svenske sesongdebuten. Alt så ut som om den sensasjonelle framgangen skulle fortsette rett til himmels. Så var det stopp:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer