Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke fornøyd tross seier til håndballgutta

- Vi slurver, bommer for mye og har altfor mange feil.

MISFORNØYD: De norske håndballgutta slo Ungarn 31-27 i landskampen lørdag, men assistenttrener Glenn Solberg (t.h) var ikke tilfreds med prestasjonen.
Foto: Claus Fisker / NTB scanpix
MISFORNØYD: De norske håndballgutta slo Ungarn 31-27 i landskampen lørdag, men assistenttrener Glenn Solberg (t.h) var ikke tilfreds med prestasjonen. Foto: Claus Fisker / NTB scanpix Vis mer

De norske håndballgutta slo Ungarn 31-27 i landskampen lørdag, men assistenttrener Glenn Solberg var ikke tilfreds med prestasjonen.

Det var nemlig Ungarn som kom best i gang i Håkons Hall. Norge pådro seg en del utvisninger og ungarerne benyttet seg av muligheten til å holde seg i føringen i kampens første minutter.

Men etter at landslagssjef Christian Berge la om forsvaret fra 6-0 til 5-1, ble både utvisningene og de personlige feilene færre for nordmennene. Til pause var kampen snudd til en norsk 15-12-ledelse.

- Det siste kvarteret av første omgang er vi gode. Da sitter forsvaret og vi får inn en del gode kontringer, sier assisterende landslagssjef Glenn Solberg til NTB.

Ikke fornøyd Resten av kampen var imidlertid ikke den tidligere landslagshelten like fornøyd med. For selv om Norge fortsatte å holde seg noen mål foran ungarerne før pause, var det nok å plukke på, mener Solberg.

- Jeg er ikke veldig fornøyd med kampen. Vi slurver, bommer for mye og har altfor mange feil. Til tider virker vi litt ukonsentrerte, sier han.

Solberg mener at det ungarske laget Norge møtte lørdag skal slås med langt større siffer enn 31-27. Nå skal han og resten av trenerteamet forsøke å finne ut hva som er galt.

- Bortsett fra de siste 15 minuttene i første omgang er det for mye dårlig. Nå må vi finne ut hvorfor vi er så dårlige og ukonsentrerte, sier Christian Berges assistent.

Sørheim kampens beste Men selv om prestasjonen ikke var all verden, var det lyspunkt å finne i det norske laget likevel. Gøran Sørheim var toneangivende i sin fremskutte forsvarsrolle og med sine kvikke bein i angrepsspillet. Sørheim ble også kåret til kampens beste spiller av en lokal jury.

- Gøran er bra fremme i forsvarsspillet og gjør en god figur offensivt, sier Solberg om Sønderjyske-spillerens prestasjon.

Til tross for relativt trygg norsk ledelse ble det en viss spenning mot slutten. Med tre minutter igjen på klokka var Ungarn kun to mål bak. Da tok Christian Berge timeout og i det påfølgende angrepet avgjorde Gøran Sørheim med sin 29-26-scoring.

Begge lag tok seg tid til å plusse litt på i målprotokollen og kampen endte med komfortable 31-27 til Norge. Kampen mot Ungarn er en del av Januar Cup, som avsluttes søndag. Da møter Norge Serbia, et Serbia som fredag slo Ungarn 30-26.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media