- Ikke første gang det kommer slike historier fra Sverige

IBU-president Besseberg tar dopfunn med knusende ro.

IKKE BEKYMRET: IBU-president Anders Besseberg frykter ikke en ny dopingsak i skiskyttersporten. Foto:  EPA/LEE KI-TAE
IKKE BEKYMRET: IBU-president Anders Besseberg frykter ikke en ny dopingsak i skiskyttersporten. Foto: EPA/LEE KI-TAE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): IBU-president Anders Besseberg mister ikke nattesøvnen av det mulige dopingfunnet på et av skiskytterhotellene i Östersund.

- Dette kjenner jeg ikke til, men det er ikke første gang det kommer slike ting derfra. Det skjedde noe tilsvarende like etter VM i 2008, og da viste det seg at det var helt uskyldige ting som var kastet, sier han til Dagbladet.

Episoden Besseberg sikter til var funnet av drypposer og medisinske slanger på en parkeringsplass noen mil sør for Östersund, som førte til at dopingalarmen gikk. Det var imidlertid falsk alarm. Det medisinske utstyret var bare dialyseposer, som pasienter med nedsatt nyrefunksjon bruker til å rense blodet for avfallsstoffer.

- Vi er blant de beste i bransjen Derfor ønsker ikke Besseberg å ta sorgene på forskudd, før det ligger noe mer konkret på bordet. Foreløpig har politiet kun mistanke om at preparatene som er funnet er forbudte dopingmidler.

- Det er helt umulig å kommentere, for det kan være alt mulig rart. Det er masse medikamenter vanlige folk kan bruke som går under betegnelsen dopingmidler, og det kan være være noe helt spesifikke midler med tanke på å dope seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer