Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke forvent raske mirakler

900 millioner er brukt på spillere, det vil bli godt over en milliard innen utgangen av måneden, men penger vinner ikke Premier League alene. Hør bare hva Chelsea-kaptein Marcel Desailly har å si.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): - Dette er en ny begynnelse for Chelsea, sier den franske verdensmesteren. - Vi har fått ny eier og mange nye spillere. Og sjøl om vi på papiret ser ut til å kunne gjøre en veldig god sesong, så er det ikke like enkelt i virkeligheten.

- Husk bare hva som skjedde med det franske landslaget i VM sist sommer.

Har du glemt det, får du Chelsea-kapteinens påminnende advarsel her: Frankrike dro til VM som tittelforsvarere og en av de største favorittene i Japan og Sør-Korea. De var bånn og reiste hjem igjen etter gruppespillet.

Handlet som besatt

- Målet vårt for denne sesongen er å gjøre det best mulig, fortsetter Marcel Desailly. - Men det er bestemt IKKE å vinne Premier League. Jeg skjønner at trykket på klubben er stort - vi har jo handlet som besatt mens andre omtrent ikke har vært på overgangsmarkedet i det hele tatt - og folk vil ha resultater umidelbart. Men det er ikke slik det fungerer.

Spill Manager 2004

Din oppgave som manager er å forvalte én milliard kroner på 15 spillere og en trenerassistent. Målet er å sanke flest poeng i hver eneste runde.

- Nye Chelsea trenger tid til å få satt seg.

Helt til Roman Abramovich kom inn og kjøpte Chelsea var Marcel Desailly, som fyller 35 år neste måned, fast bestemt på å gi seg etter denne sesongen. Nå har han forlenget kontrakten med enda et år. Og Desaillys beslutning er ytterlige et eksempel på hvordan Roman Abramovichs nye eierskap og lommebok har forandret landskapet i klubben.

Det er ungt og gammelt, klokskap og freidighet, som på sikt skal gjøre Chelsea til det storlaget den styrtrike russeren rømmer om.

Riktig miks

- Den nye eieren vil at jeg skal være grundig involvert i alt som skjer rundt laget, og derfor forlenget jeg kontrakten min, sier Desailly. - Jeg er kaptein, har spilt bra gjennom sommeren, og fikk tilbudet for det jeg har vist på banen. For det er ingen takk-for-alt-du-har-gjort-for-Chelsea-kontrakt jeg har signert - fotballspillere får ikke slike gaver i dagens marked.

Åpner mot Liverpool

I kveld spiller Chelsea avgjørende Champions League kvalifisering mot de slovakiske mesterne MSK Zilina. Over to kamper skal det gå greit. Og søndag ligaåpner «Chelski» mot Liverpool på Anfield. Resten handler om forventninger og resultater.

- Roman Abramovich har tatt noen intelligente avgjørelser sier Desailly. - Han har muligheter til å gjøre Chelsea til en de virkelig store klubbene i Europa. Men det skjer ikke over natta, og det er derfor jeg om tid.

- Og fansens tålmodighet.

Det siste blir vanskelig av tre grunner: a) De nye innvesteringene til 900 millioner, b) Roman Abramovichs tilsynelatende utømmelige brønn av penger og c) ønskelista som nå verserer på den engelske ball-ryktebørsen. For i går dukket Edgar Davids (Juventus) og Emerson (Roma) opp i Chelsea-eierens planer.

Og: Det er ingen som har sagt at Inters storscorer Christian Vieri er strøket av lista.

AVVENTENDE: Marcel Desailly og Jimmy Floyd Hasselbaink får nok litt å juble for i år også, men advarer fansen mot å tro på julenissen.