- Ikke friskmeldt før første kast i morgen

Men Thorkildsen går for flere lange i Paris.

SKAL FØLGE OPP ROMA-SEIEREN: Andreas Thorkildsen vant Golden League-stevnet i Roma for en uke siden med knalltreff i siste forsøk. I Paris håper han på flere gode kast i tillegg til et vinnerøyeblikk. Foto: SCANPIX/EPA/DANILO SCHIAVELLA
SKAL FØLGE OPP ROMA-SEIEREN: Andreas Thorkildsen vant Golden League-stevnet i Roma for en uke siden med knalltreff i siste forsøk. I Paris håper han på flere gode kast i tillegg til et vinnerøyeblikk. Foto: SCANPIX/EPA/DANILO SCHIAVELLAVis mer

(Dagbladet.no): Andreas Thorkildsens lyskestrekk er i ferd med å slippe taket, men spydesset tør ikke friskmelde seg før han drar til med det første kastet i morgendagens Golden League-stevne i Paris.

- Nei, det må jeg vente med til i morgen. Det er en så stor belastning når jeg setter i gang med konkurranse, at det er vanskelig å slå noe helt sikkert fast før det skjer, sier Thorkildsen til Dagbladet kvelden før kvelden.

Leter etter stabilitet
Roma-stevnet i forrige uke er foreløpig eneste gang Thorkildsen har «kastet hardt», som trener Åsmund Martinsen beskriver det, etter at lyskeskaden ødela Bislett Games for OL-mesteren.

Tida etter har blitt brukt til vanlig konkurranseoppkjøring til konkurransen i Paris, og Thorkildsen har tatt det relativt rolig på trening de siste dagene. Men utsiktene er lovende.

- Det har vært stor forbedring i lysken den siste tida. Bare mellom Bislett og Roma merket jeg at jeg gradvis ble bedre, og etter Roma har den utviklingen fortsatt, sier Thorkildsen.

I Italia imponerte nordmannen med å hente inn seieren i siste kast. 87,46 var lengre enn noe erkerivalen Tero Pitkämäki har fått til denne sesongen, men de første fem forsøkene (inkludert to døde) var svakere enn Thorkildsen selv liker.

- Jeg vil veldig gjerne kaste litt lenger flere ganger, selv om ett langt kast selvfølgelig heller ikke er å forakte. Jeg håper jeg kan vise litt større stabilitet enn jeg har vist etter skaden. Det viktigste i morgen er at kastinga forbedres, men jeg ønsker jo å være i toppen uansett når jeg er med, sier han til Dagbladet kvelden før kvelden.

Eneste nordmann
Det fjerde GL-stevnet i Paris blir siste konkurranse før VM venter i Berlin 15. august, og Andreas Thorkildsen er eneste nordmann som deltar.

Ezinne Okparaebo og Christina Vukicevic deltar denne uka i U23-VM (Okparaebo tok seg til finale på 100 meter i dag), mens Jaysuma Saidy Ndure heller ikke løper i den franske hovedstaden.

Bare fire utøvere er igjen i kampen om Golden League-potten, som går til den deltakeren som vinner sin øvelse i alle de seks stevnene denne sesongen.

Jamaicanske Kerron Stewart (100 meter kvinner), etiopiske Kenenisa Bekele (5000 meter menn), amerikanske Sanya Richards (400 meter kvinner), og russiske Jelena Isinbajeva (stavsprang kvinner) er de fire som fortsatt har en sjanse til å ta potten på en million dollar.

Spydkonkurransen i Paris starter kl. 20.20 i morgen.