Rune Bratseth:

- Ikke friskmeldt

Manchester United slet store deler av kampen mot Villarreal i Champions League, men likevel ble det seier i deres første kamp uten Ole Gunnar Solskjær (48).

OPPTUR: Man United vant 2-0 i deres første kamp etter Solskjærs exit. Foto: Andy Rain/Reuters
OPPTUR: Man United vant 2-0 i deres første kamp etter Solskjærs exit. Foto: Andy Rain/Reuters Vis mer
Publisert

Villarreal - Manchester United 0-2 (0-0)

Klassescoringer signert Cristiano Ronaldo (36) og Jadon Sancho (21) sørget for at Michael Carrick (40), Uniteds midlertidige manager, kunne innkassere seieren.

- De er ikke friskmeldt. Det er litt tilfeldig at det ble seier og begge lagene hadde egentlig lite å by på lenge, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

Seieren betyr at Manchester United har kvalifisert seg til utslagsrundene i Champions League.

- Det ligger an til å bli gruppeseier. De møter Young Boys på Old Trafford i siste kamp og den burde de vinne, forteller Bratseth.

FARVEL: Ole Gunnar Solskjær sier farvel etter exiten. Video: Twitter / Manchester United Vis mer

Bedre struktur

Under Solskjærs ledelse hadde United sluppet inn elleve mål på sine fire siste bortekamper.

- De har sluppet inn mye tidligere denne sesongen. Det virket som kampplanen til Carrick var å holde nullen. De tok ikke for høy risiko og slapp ikke mye til defensivt, sier Bratseth.

- De var heldig i noen situasjoner og De Gea viste stor klasse igjen, sier han videre.

- 0-2 på bortebane i Champions League ser jo ganske greit ut?

- Det ser veldig fint ut, men som sagt må de takke De Gea for at de holder nullen. Utover det hadde de god kontroll, svarer Bratseth.

«Clean sheet» på Estadio de la Cerámica var bare Uniteds tredje på 18. kamper i alle konkurranser.

MÅL: Cristiano Ronaldo kunne feire i kjent stil. Foto: Jose Jordan/AFP
MÅL: Cristiano Ronaldo kunne feire i kjent stil. Foto: Jose Jordan/AFP Vis mer

- Verdens beste

Bratseth trekker fram enkeltspillere fra oppturen i Spania.

- Fantastisk kontringsmål, helt nydelig. For å si det rett ut var kampen ganske kjedelig helt til Ronaldo fant veien til mål.

Scoringen var portugiserens 140 mål i Champions League. Med sine 48 målgivende pasninger står superstjerna med 188 målpoeng 181 kamper.

- Det kommer alltid sjanser når du har Ronaldo på banen. Han trenger færre sjanser enn alle andre og er verdens beste avslutter, forteller Bratseth.

Cristiano Ronaldo har måttet tåle kritikk for presspillet sitt denne sesongen, og blitt sammenliknet med arbeidsjernet Edinson Cavani flere ganger.

- Det er mange som snakker om Ronaldo, men den dagen han blir et problem for en fotballklubb, så skjønner jeg ingenting, forteller Bratseth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer