Ikke fristet av proffinteresse

BERGEN (Dagbladet): Brann- SIF 6- 2. Brann-yndlingen Alex Valencia står på lista til stadig flere proffklubber, men 21-åringen liker ikke tanken på å flytte fra Bergen.

Sist av interesserte klubber er klubben Sunderland fra Nord-England.

Og årsaken er opplagt:

Valencia har fått sitt store gjennombrudd i år - og den lynraske og kreative vingen er i øyeblikket en av Tippeligaens sterkeste «kelnere» med sine presise og farlige innlegg fra høyresida.

Men Valencia skrev nylig under ny Brann-kontrakt som binder ham til Stadion til 2004 - og er ikke spesielt lysten på å reise.

- Jeg har hørt om interessen fra Sunderland, men tanken om å flytte fra Bergen frister ikke. For meg er det viktigst å prestere for Brann. Jeg tenker virkelig ikke på slikt i det hele tatt, sier Valencia til Dagbladet.

Dusinet fullt

Alex Valencia stortrives i det raske mann-til-mann-spillet som Brann gjør suksess med. Og spesielt mot Strømsgodset har det gitt stor suksess: Mot drammenserne har det blitt dusinet fullt i årets to seriekamper, med 12-4 tilsammen.

- Jeg får mange baller å jobbe med. Spillestilen passer meg helt utmerket, og selvtilliten er fin. For laget er det viktigste nå å gå for seriegull. Alt annet vil være feigt. Jeg tror vi skal klare å henge med helt inn. Det blir tøft, men vi er innstilt på å klinke til 100 prosent i hver kamp, sier han.

Ny rekord

Brann satte også ny rekord i går:

14 kamper på rad. Ubeseiret.

Trener Teitur Thordarson stresser at det ikke skal bli noen sovepute.

- Vi må fortsette å sette stadig nye rekorder. Gamle resultater er ikke noe å leve av. Laget har aldri prestert så godt som nå i min tid som trener de to siste åra. Kollektivet må få æren for at vi presterer så solid over lang tid. Guttene jobber til de er tomme for krefter, og de skaper mange sjanser. Da får vi også resultater. Det gleder meg, sier Thordarson.

- Tilfeldig

Raymond Kvisvik scoret to mål i går og er nå oppe i åtte seriemål.

- Det er tilfeldig at jeg scorer to. Jeg vil helst gjøre det bra som tilrettelegger og har ingen planer om å true spissene våre. Det ble én målgivende. Jeg ville gjerne ha klart flere. Vi burde ha vunnet med to til tre flere mål, sier Kvisvik.

STORTRIVES: Alex Valencia har kommet i fokus blant fotballagentene, men han stortrives i Brann og har skrevet ny kontrakt fram til 2004. - Jeg vil vinne gull med Brann, sier han.