Ikke gitt opp å gå til topps

Henrik Bjørnstad syns han hadde gått en meget bra runde da ett hull gjensto i Scottish Championship i går. Han lå to under for dagen, men fikk en kjedelig dobbeltbogey på det 18. - Jeg burde spilt hullet annerledes, sier Henrik til Dagbladet.

På skotske og vakre Gleneagles håper 23-åringen å ta sin første seier på Europa-touren. Han ligger hele åtte slag bak Adam Scott fra Australia, men har langtfra gitt opp tetkampen.

- Det er bare spilt to runder, og det er ikke sikkert at han (Scott) spiller like bra i dag og i morgen, sier Henrik. - Jeg har ikke gitt opp å gå til topps i turneringen.

Gikk for eagle

Henrik syns det var litt trist å avslutte gårsdagens runde med dobbeltboge. Han lå seks under totalt etter 17 hull, og siktet seg inn på en ny sterk runde.

- Jeg lå perfekt til i fairway etter utslaget, og bestemte meg for å prøve å gå på i to slag, sier Henrik.

Hull 18 er et par 5-hull på 487 meter. Henrik gikk for en eagle og åtte under par totalt. Det ville sendt ham opp på andreplass aleine.

- Men innspillet endte i bunker, og balle plugga seg i sanda, sier Henrik. - Jeg måtte bare få den ut, og med treputting på green endte det med en kjedelig dobbeltbogey.

Han innrømmer at han burde lagt seg opp på andreslaget, og heller gått for en birdie.

Gøy med Solskjær

Det var betydelig tøffere på banen i går. Torsdag var det perfekte forhold, i går ekte skotsk: Masse regn. Det samme været er spådd i dag. Da kan det meste skje for Henrik og broren Marius som går caddie for ham.

- Nå skal vi ut og spise middag, så blir det TV-titting på Chelsea- Manchester United, sier Henrik.

- Du er ikke så veldig opptatt av norsk fotball, har du noen favorittlag i England?

- Jeg syns det er morsomt når Ole Gunnar Solskjær spiller for United, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.

GOD GOLFFØLELSE: Henrik Bjørnstads avslutning på gårsdagens runde på Gleneagles ødela, men han håper å rette opp mye i dag. - Jeg har en god følelse ute på banen, sier Henrik til Dagbladet.