INGEN KAPTEIN: Greg Van Avermaet blir soleklar kaptein for BMC i Flandern rundt. Thor Hushovd sier han må gå i brudd eller krysse fingrene for en massespurt om han skal vinne søndagens klassiker.
Foto: AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN / NTB Scanpix
INGEN KAPTEIN: Greg Van Avermaet blir soleklar kaptein for BMC i Flandern rundt. Thor Hushovd sier han må gå i brudd eller krysse fingrene for en massespurt om han skal vinne søndagens klassiker. Foto: AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN / NTB ScanpixVis mer

- Ikke god nok for å være kaptein nå

Thor Hushovd blir hjelperytter for Greg Van Avermaet i Flandern rundt.

KORTRIJK (procycling.no): Greg Van Avermaet blir soleklar kaptein for BMC i Flandern rundt. Thor Hushovd sier han må gå i brudd eller krysse fingrene for en massespurt om han skal vinne søndagens klassiker.

- Sist år var det tre mann i brudd mot slutten. Hvis det samme skjer i år, og de ikke klarer å jobbe sammen, kan det bli spurt med en større gruppe samlet til mål. En annen mulighet er at jeg prøver meg i brudd underveis, sier Thor Hushovd til procycling.no.

LIVE: Følg Flandern rundt direkte på www.procycling.no fra 10.30 søndag!
Van Avermaet sterkest Hushovd sitter på podiet sammen med den belgiske hjemmehelten, Greg Van Avermaet, BMC-bossen Jim Ochowicz og sportsdirektør Max Sciandri. Den belgiske mediebransjen har troppet opp i hopetall, og det er nettopp Van Avermaet som får oppmerksomheten. Det sier Hushovd er fortjent.

- Greg er lagets sterkeste rytter i løp som dette, men vi har også et veldig sterkt lag generelt. Vi skal legge en solid taktikk og kjøre offensivt. Forhåpentligvis sitter vi med et par god kort i finalen, sier Hushovd.

- Hvordan tror du rollen din i klassikerlaget har endret seg de siste sesongene?

- Vil man være kaptein i et lag som BMC, må man også prestere som en kaptein. Det har Greg gjort, ikke jeg. Det er helt naturlig at han er kaptein på søndag. Det viktigste nå er at jeg viser at jeg er tilbake, da får jeg sjansen senere, sier Hushovd.

Må angripe Ser man på oddsen, er ikke Van Avermaet blant favorittene i forkant av Flandern. Det er han glad for: Ved å fly inn under radaren øker sjansene, mener han. Van Avermaet tror likevel han må kjøre fra ryttere som Peter Sagan, Fabian Cancellara og Tom Boonen en stund før siste «helling» for å vinne.

- Cancellara er en av de sterkeste. Når han støter opp siste bakke, blir han være vanskelig å følge. Vi må se an hvor vi skal sette inn støtet på søndag, sier Van Avermaet.

Ochowicz understreker styrken i BMC-laget, og trekker fram rutinen til Hushovd, som på søndag starter sitt Flandern rundt nummer 13. Hushovd er også klar på at BMC-laget er sterkt, men ser likevel mot andre lag for noe av grovjobben.

- Cannondale, Trek-laget og Omega Pharma-Quick Step har de sterkeste lagene, og det er de som må gjøre mye av grovjobben. Det kommer selvfølgelig an på hvordan løpssituasjonen er. Må vi gjøre noe, er vi klare for det, sier Hushovd.