Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke gøy å slå lillesøster

For åtte år siden havnet de midt i en skuddveksling mens de spilte tennis i bakgården hjemme. Nå er de fargede Los Angeles-søstrene Venus (20) og Serena Williams (18) i skuddet i Wimbledon - tennisens storstue. Gårsdagens familiefeide endte med at storesøster Venus er finaleklar mot tittelforsvarer Lindsay Davenport.

- Men det var ikke noe gøy å slå ut lillesøster, sier Venus Williams etter semifinaleseieren. Bare to ganger før i Wimbledons 123-årige historie har det vært søsterduell på den berømte tennis-courten. I går var Venus best, og vant 6-2, 7-6.

- Selv om jeg hatet å se Serena forsvinne ut av turneringen, fikk vi vist verden hva god tennis er. Sånn sett var det en stor dag, sier Venus Williams etter seieren.

Skuddveksling

Framtida deres var planlagt allerede før de ble født. Så fort de greide å holde i en miniracket, begynte Venus og Serena å slå baller til hverandre. Virkelig dramatisk ble det en dag i 1992. De to søstrene spilte som vanlig i bakgården hjemme i Compton, da gjengbråket like ved plutselig endte i vill skuddveksling.

- Banene vi spilte på, lå like ved gata, så de skjøt rett mot oss. Alle kastet seg ned, bare ikke Serena, som sto oppreist og tittet. Da skrek jeg alt jeg orket: - Kom deg ned, kom deg ned! sier Venus Williams i dag. Søstrene kom unna skudd-dramaet uten mén. Opp gjennom åra har de også lært seg å takle rasistiske uttalelser, og fordommer.

Jehovas vitner

Før Venus Williams hadde skapt seg en navn på tennis-himmelen, gikk skravla hos konkurrentene.

- Hun kan jo ikke spille, som er fra gettoen! fikk hun slengt etter seg under en turnering i California. Motgangen og kampen mot fordommene har sveiset familien sammen. De bor nå i Palm Beach i Florida, hvor Venus og Serena er ivrige Jehovas vitner. Gud går foran gutter for begge tennisjentene, som ennå ikke har noen kjærester.

Ingen stor seier

Til gjengjeld har de millioner av fans verden over. I går opplevde de at storesøster sikret seieren i det andre settet, da Serena dobbeltfeilet på matchpoeng.

- Dette var en match som kunne gått begge veier. Jeg spilte bra fordi Serena gjorde det samme. Men for meg var det ingen stor seier, sier Venus Williams.

LITE JUBEL: Verken lillesøster Serena og storesøster Venus var fornøyd etter semifinalen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling