Ingrid Syrstad Engen:

- Ikke greit

Trener som slaktes. Slakt på spillerbørsene. Og masse negativitet. Hvordan skal fotballjentene reise seg mot Østerrike i dag?

ALVOR I KVELD: Ingrid Syrstad Engen. Foto: NTB
ALVOR I KVELD: Ingrid Syrstad Engen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Østerrike - Norge, klokka 21.00

BRIGHTON (Dagbladet): Det er vinn eller forsvinn for Norge i EM-sluttspillet i kveld. Bare seier er godt nok mot Østerrike etter 0-8-katastrofen mot England.

Begge lag er 90 minutter unna en potensiell plass i kvartfinalen. Norge kommer med en skrekkelig bagasje.

- Det er greit at du kan tape mot England. Men ikke på den måten det skjedde på, sier midtbanespiller Ingrid Syrstad Engen (24).

PRESSEKONFERANSE: Ada Hegerberg (t.v.) og Ingrid Syrstad Engen møtte mediene i Brighton i går. Foto: Terje Pedersen / NTB
PRESSEKONFERANSE: Ada Hegerberg (t.v.) og Ingrid Syrstad Engen møtte mediene i Brighton i går. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Hun er blant de mest profilerte spillerne som må gå foran på Falmer Stadium i Brighton i kveld. Til daglig spiller hun i Barcelona, en gigant i kvinnefotballen

- Østerrike forsvarte seg bra da de spilte mot England (tapte 1-0). Det blir vanskelig å komme forbi dem, men vi ser muligheter, sier Syrstad Engen.

- Hvis vi spiller sånn vi normalt gjør i angrep, kan vi straffe dem. Jeg føler det er muligheter, men det blir tøft. Det er to lag som kjemper om å gå videre.

Og:

- Vi skal gi alt. Vi skal gå ut på banen og vise noe helt annet enn det vi gjorde sist. Vi skal vise oss selv og fansen at vi ikke aksepterer den siste kampen. Vi skal vise hva vi er her for. Personlig kan jeg ikke vente med å komme i gang.

TRAVEL KVELD: Keeper Guro Pettersen måtte hente åtte baller ut av nettet mot England. Foto: Terje Pedersen / NTB
TRAVEL KVELD: Keeper Guro Pettersen måtte hente åtte baller ut av nettet mot England. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Syrstad Engen, Ada Hegerberg og trener Martin Sjögren snakket på en pressekonferanse i går. Ryker Norge ut mot Østerrike, er det komplett fiasko for kvinnelandslaget.

Sjögren må kanskje si farvel til jobben. En ting er å ikke nå målet om EM-medalje. En annen ting vil være prestasjonene bak resultatene. Med totalt fravær av kampledelse de første 45 minuttene mot England, får treneren stryk av ekspertene.

- Vi må vise oss fra en helt annen side, påpeker Hegerberg.

- Vi må være klare mentalt og fysisk - og stå opp. Kvartfinale er ikke noe vi tenker på i øyeblikket. Vi må spille som om dette er den siste kampen. Vi har et stort ansvar for å vise en helt annen holdning.

BRUTALT: Ada Hegerberg kommenterer det skandaløse tapet for England. Video: NTB Vis mer

- Hva gikk galt mot England?

- Vi mislyktes på alle plan - både fysisk, teknisk og mentalt. Det var en kollektiv svikt som er uakseptabel på dette nivået. Da blir du straffet.

Østerrikes spiller, Sarah Zadrazil, sier til Dagbladet at de er forberedt på å møte et sterkt Norge. Bedre målforskjell gjør at laget klarer seg med uavgjort. England er allerede klar for kvartfinalen, mens Nord-Irland er fortapt i gruppa.

MØTE: Østerrikes Sarah Zadrazil og Ada Hegerberg hilste på hverandre på Falmer Stadium i går. Foto: Terje Pedersen / NTB
MØTE: Østerrikes Sarah Zadrazil og Ada Hegerberg hilste på hverandre på Falmer Stadium i går. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Sånt kan skje noen ganger, sier Bayern München-spiller Zadrazil om Norges stortap for England.

- Men jeg tror ikke det vil skje igjen med Norge. De kommer til å gjøre alt for vise en helt annen side. For vår del vil vi være forberedt på å møte et sterkt lag.

Avspark: Klokka 21.00.

EM-TABELL

England22009-06
Østerrike21012-13
Norge21014-93
Nord-Irland20021-60

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer