- Ikke gullfeber i Bergen ennå

Se hvem gullkandidatenes fans tror vinner.

• Dagbladet.nos kommentator i går: Duket for gull til Brann

(Dagbladet.no): Fire lag, sju uker, seks kamper, 72 poeng - og ett eneste serietrofé.

Brann, Lillestrøm, Viking og Stabæk er de fire seriøse kandidatene til å stikke av med gullet i Tippeligaen 2007.

Dagbladet.no har loddet stemningen og spurt om forventningene i de fire lagenes supporterleire:

Lillestrøm

- Nå fikk vi et lite tilbakeslag på søndag, men vi henger fortsatt med i både liga og cup. Vi har sjanser til å vinne begge deler, og det er så klart strålende. Særlig fordi vi ikke har vunnet noe som helst siden 1989. Vi er ufattelig klare for å vinne. Samtidig kan det hele bli en gedigen nedtur, hvis vi ikke sitter igjen med noe som helst til slutt, sier Kanarifansens leder Atle Myklebust.

- Hvem tror du på hvis du skal legge klubblojaliteten til side litt?

- Jeg tror på oss, og du får meg ikke til å si noe annet, heller.

FAVORITTER: Brann leder serien og mye tyder på at de også sitter igjen med ledelsen til slutt, mener både brannsupporterne sjøl og rivaliserende lags supportere. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
FAVORITTER: Brann leder serien og mye tyder på at de også sitter igjen med ledelsen til slutt, mener både brannsupporterne sjøl og rivaliserende lags supportere. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

Lillestrøms seks siste kamper:

• 23. september: Stabæk-Lillestrøm: - Dette blir en vanskelig kamp, ikke minst på grunn av det dårlige stadionet, som gir hjemmelaget en uvanlig stor fordel. Som lag er Stabæk dessuten uberegnelige.

• 30. september: Lillestrøm-Brann: - Nøkkelen blir å vinne midtbanen. Denne sesongen har vist at laget blir litt satt ut hvis man rammer vitale deler i midtbaneleddet. Ellers er det trygt å vite at vi ikke har tapt mot dem på noen år.

• 7. oktober: Vålerenga-Lillestrøm: - Dette blir alltid en voldsom batalje, fordi tribunekampen tenner spillerne. Sånn blir det nok i år også, så det er vanskelig å spå noe som helst annet.

• 21. oktober: Lillestrøm-Rosenborg: - Vi var helt håpløse mot dem før, og vi har fortsatt ikke vunnet hjemme på nesten ni år. RBK er RBK, og dette blir ofte spennende og gode kamper.

• 28. oktober: Start-Lillestrøm: - Denne kampen er ikke den vanskeligste, for Start har et problem med omgivelsene sine. Alle faller dem i ryggen med en gang hvis de ikke spiller blendende makrellfotball. Likevel må vi være obs på de gode enkeltspillerne deres.

• 3. november: Lillestrøm-Sandefjord: - Vi tapte mot dem i fjor da vi ledet serien. Men i år tror jeg de allerede er klare for nedrykk innen vi møter dem. I motsatt fall blir de farlige - oi, oi, oi!

Viking

- Ikke gullfeber i Bergen ennå

- I tillegg til at jeg håper på gull til Viking, håper jeg for alt i verden at vi kan hindre Brann-gull. Sånn er det med lokalrivaler, vi må alltid ligge over dem på tabellen. Hvis de er nummer fem, skal vi være nummer fire. Reellt sett må jeg nok innse at topp tre er mest sannsynlig som mål for oss. De mest ihuga tror på gull, og for all del: Vi har muligheten, sier leder Geir Inge Fiskebekk i VikingHordene.

- Hvem tror du på hvis du skal legge klubblojalitetene til side litt?

- Jeg er veldig redd for at Brann stikker av med gullet.


Vikings seks siste kamper:

• 23. september: Viking-Aalesund: - Hvis vi ikke undervurderer dem, bør det bli tre poeng.

• 29. september: Viking-Strømsgodset: - Samme her som i forrige kamp. Har vi samme innstilling som vi hadde mot Lyn i helga, så vinner vi.

• 7. oktober: Tromsø-Viking: - Dette blir tøffere. Hvis de har en eller annen grunn til å krige for poeng, kan det bli veldig vanskelig. Men i utgangspunktet er også dette et lag vi kan og bør slå.

• 21 oktober: Viking-Stabæk: - Her kan vi gå forbi Stabæk på tabellen. Hjemme bør vi kunne klare det, sjøl om firerbanden av Veigar Pall Gunnarson, Somen Tchoyi, Daniel Nannskog og Alanzinho blir en stor utfordring.

• 28. oktober: Brann-Viking: - Innen dette håper jeg de har tapt mot Lillestrøm, slik at vi har et godt utgangspunkt for seriefinalen. Hvis vi dessuten har unngått blemmer sjøl, så blir det ulidelig spennende.

• 3. november: Viking-Vålerenga: - Enkelt. Har vi klart oss så langt, tror jeg ikke vi svikter da.

Brann

- Vi ser veldig lyst på det nå, men vi tar ingenting på forskudd. Det gjorde vi i fjor. Egentlig så mener jeg det er en myte at vi Brann-fans tar så mye på forskudd. Her hos oss er det ingen gullfeber ennå, i likhet med spillerne lærte vi mye av det som skjedde i fjor. Men når det er sagt, så er det mye som ligger til rette for at Brann skal ta gull, innrømmer Bataljonens leder Henk Ekerhovd.

- Hvem tror du på hvis du skal legge klubblojalitetene til side litt?

- Brann. Vi virker sterkest av alle, så jeg tror vi vinner.

Branns seks siste kamper:

• 23. september: Brann-Odd Grenland: - Ut fra det som har skjedd så langt, skal dette være den greieste kampen i innspurten.

• 30. september: Lillestrøm-Brann: - Det de gjorde i helga, viser at de har svakheter. Men det blir en tøff kamp.

• 7. oktober: Brann-Lyn: - Vi tapte stygte mot dem tidligere i år. Men et Lyn-lag uten Edu og Stefan Gislason ser jeg ikke som en stor trussel.

• 21. oktober: Aalesund-Brann: - Også dette er en kamp vi skal vinne ganske greit, hvis vi spiller som vi kan.

• 28. oktober: Brann-Viking: - Viking er normalt gode mot Brann hjemme, men denne gangen er det vi som har hjemmekamp.

• 3. november: Tromsø-Brann: - Veldig skummelt. Jeg håper for all del at alt er avgjort innen da.Vi har slitt der oppe i mange år.

Stabæk

- Jeg håper at vi har funnet igjen formen nå, etter en litt svakere periode. Samtidig er det jo ofte sånn at Brann svikter så snart de har bestilt seierschampagnen, så det finnes muligheter for gull. Generelt er holdningen vår litt avventende. Stabæk er jo en liten klubb, og gull er ikke akkurat noe vi går rundt og forventer, sier pressetalskvinne Tonje Asmyhr i Stabæk Support.

- Hvem tror du på hvis du skal legge klubblojalitetene til side litt?

- Brann klarer det, ser det ut til. Mye går deres vei om dagen.


Stabæks seks siste kamper:

• 23. september: Stabæk-Lillestrøm: - Vi får sikkert tøff kamp, og mye avgjøres her. Vi har en sjanse hvis vi spiller opp mot vårt beste, samtidig som vi håndterer deres dødballer.

• 30. september: Lyn-Stabæk: - Lyn overbeviste ikke da de ga fra seg seieren mot Viking i helga, og vi skal ha gode muligheter. Men vi har en tynn stall, og slitasjen kan ha blitt stor etter to kamper mot Lillestrøm (cupsemi den 26.09, journ.anm.).

• 7. oktober: Stabæk-Aalesund: - Vi spilte en god kamp mot dem i vår, og jeg håper og tror at vi klarer det igjen. Jeg har store forventninger til denne kampen. 

• 21. oktober: Viking-Stabæk: - For å være ærlig, denne kampen tror jeg ikke vi får med oss så mye fra. Vi har dårlige tradisjoner mot Viking, så her vil uavgjort være greit.

• 28. oktober: Stabæk-Tromsø: - Vi spilte to tette kamper mot dem i sommer, men jeg følte at det fungerte godt. At Lillestrøm tapte i helga, tror jeg handler mye om at de var uheldige.

• 3. november: Strømsgodset-Stabæk: - Hvis vi kan sende dem ned samtidig som vi sikrer oss en god plassering, er det flott. Og det kan fort skje, for vi har spilt bra mot dem.

KOMMER STERKT: Stabæk holdt på å spille seg ut av gullkampen, men da kan de jo også spille seg inn i den igjen.
KAN FÅ BONUS: Mange Viking-supportere håper å kunne bidra til å snyte Brann for gullet, samtidig som de sjøl sikrer seg en gjev posisjon på tabellen.
MYE SPENNING: Lillestrøm-fansen kan få en høst av de helt sjeldne, for storkampene står i kø i både serie og cup.