Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke gunstig hvis Hamrén blir i RBK ut tida

Skammelsrud og Eggen om svenskens dobbeltrolle.

BREDE GLIS:En smilende Erik Hamrèn var i sentrum for interessen etter pressekonferansen onsdag kveld, der det  ble kjent at han tar over som trener for det svenske landslaget i fotball.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
BREDE GLIS:En smilende Erik Hamrèn var i sentrum for interessen etter pressekonferansen onsdag kveld, der det ble kjent at han tar over som trener for det svenske landslaget i fotball. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet): Erik Hamrén fikk viljen sin til slutt.

Fra og med i dag er han svensk landslagstrener, men samtidig skal han skjøtte treneroppgavene sine i Rosenborg ut august 2010.

- For meg er det en optimal drøm akkurat nå - å få være med på begge deler. Jeg er veldig, veldig glad, sa Hamren på pressekonferansen.

RBK-legende Bent Skammelsrud håper likevel Hamrén får avløsning på Lerkendal før september.

For selv om styreleder Terje Svendsen mener tidspunktet er perfekt - med Champions League-kvalik for RBK i august og svensk EM-kvalik måneden etter - frykter Skammelsrud det bare blir krøll.

- Dette er midt i de viktigste månedene for både RBK og Sverige. Han kan ikke bare gå inn i landslagets EM-kvalik uten ordentlige forberedelser. De siste månedene kommer han fort til å ha hodet i Sverige, og derfor bør kanskje noen andre ta over før den tid, sier han til Dagbladet.

- Han må gjerne være til seriestarten. Men det Rosenborg gjør nå er å sikre seg. Hadde Hamrén forsvunnet nå, måtte de snudd seg rundt ganske raskt. Planleggingen til en ny sesong starter nesten med en gang, så nå kjøper RBK seg tid. Jeg tror de ønsker en ny trener på plass tidlig. Det er ugunstig hvis Hamrén går ut tida si, for da skal en ny trener ta over akkurat i den tida RBK må prestere som best, legger Skammelsrud til.

Nils Arne Eggen sier det er vanskelig å si noe sikkert før han kjenner bedre til premissene i avtalen. Men han sier likevel litt:

HÅPER IKKE HAMRÉN SITTER TIL SEPTEMPER: Eks-RBK'er Bent Skammelsrud. 
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
HÅPER IKKE HAMRÉN SITTER TIL SEPTEMPER: Eks-RBK'er Bent Skammelsrud. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

- Det kan være en brukbar løsning foreløpig. Men det skal vel litt til å ri to hester samtidig.

I forrige uke var Skammelsrud blant dem som mente RBK måtte la Hamrén gå, fordi det ikke tjener klubben å ha en trener som ønsker seg bort.

- Det lå jo i kortene. Det er greit at RBK nå får et halvt år på seg, i stedet for å gjøre noe overilt. Hamrén har vært proff hele tida, så sånn sett tror jeg ikke det skal bli så mange problemer, så lenge den nye treneren tar over innen den viktigste delen kommer med Champions League.

AVVENTER: - Men det skal vel litt til å ri to hester samtidig, sier Nils Arne Eggen. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
AVVENTER: - Men det skal vel litt til å ri to hester samtidig, sier Nils Arne Eggen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media