Ikke helt Friend

Matchvinner Rob Friend mener det er skandaløst at han er utelatt fra det kanadiske landslaget - på bekostning av Oliver Occean og Patrice Bernier.

BODØ/OSLO (Dagbladet): -  Jeg trodde kanskje jeg spilte i feil liga, men nei da. Om to uker deltar Canada i en stor turnering. Patrice Bernier (Tromsø) og Oliver Occean (Odd Grenland) er i troppen. Ikke jeg. Skandale, sier Moldes matchvinner til Dagbladet etter å ha ekspedert Glimt ut av cupen i går.

-  Respektløst

I sju av de ni siste kampene har fyrtårnet på 195 cm scoret. Seks av de sju målene har gitt - eller bidratt til å gi - Molde avansement eller poeng.

-  Jeg har høye ambisjoner. Men fortsatt står jeg bokført de fire A-landskampene jeg fikk av forrige trener. Det er en skandale at landslagssjef Frank Yallop ikke gir meg sjansen - så lenge han tar ut andre kanadiske spillere fra Tippeligaen. Yallop har verken sett meg i aksjon eller kontaktet meg. Det er respektløst gjort, sier 24-åringen om den gamle Ipswich-spilleren som nå leder Canada.

Vil til Bundesliga

Friend sjøl har ambisjoner utover norsk cup og tippeliga:

-  Jeg har lyst til å prøve meg i en større liga på sikt. Bundesliga og Premier League vil kanskje passe for en «target man» som meg, antyder Friend.

Av de sju målene han har scoret i år, er fem kommet på hodestøt. Slik avgjorde han også på Aspmyra i går, da han rett før pause ga Molde 2- 1:

Snek seg inn

-  Jeg snek meg inn på bakstolpen. Vinkelen var spiss. I tillegg måtte jeg nesten hoppe bakover for å treffe ballen, sier Friend.

Han har nå scoret i fire kamper på rad mot Glimt:

-  Jeg scoret mot dem i serien i fjor høst, i treningskamp i vinter, hjemme i serien og nå i cupen. Jeg er blitt godt kjent med Fredrik Kjølner, ler Friend. Glimt-stopper Kjølner er en av de ytterst få i Tippeligaen som er høyere enn ham selv.

-  Jeg føler vel at jeg har «the upper hand» på ham.

Vil oppleve finale

Nå gleder Rob Friend seg til et norsk cupeventyr:

-  Jeg var i Oslo finalehelga i fjor, og da forsto jeg hvor stort cup er i Norge. Fullt på alle utesteder, folk ropte og skreik og sang. Galskap, ler Friend. Klubben hans er bortimot garantert hjemmekamp i kvartfinalen. Glimt har vært en fiasko i år: Ute av cupen, ett poeng fra bunnplass i serien, publikumsfavoritt Trond Olsen til Lillestrøm, stjerneving Trond Fredrik Ludvigsen på vei til Brann og Ørjan Berg fortsetter i Rosenborg.

FARLIG: Molde-spiss Rob Friend ble forsøkt temmet av Glimt i går. Her under en corner der han passes av Håvard Sakariassen (med maske), keeper Tor Egil Horn og Christian Berg (t.h.). Rett før pause lurte Friend dem alle - og sendt Molde til kvartfinalen.