Ikke hoppende glad for 2. plassen

- Det hadde vært morsomt å være glad, men jeg synes jeg har slitt så mye og vært så langt nede at jeg har vanskeligheter med å hoppe av glede etter denne 2. plassen.

Det sa Bjørn Einar Romøren (22) etter at han omsider fikk til et godt skihopp under meget gode forhold og havnet på seierspallen i verdenscupen for tredje gang i sin karriere.

- Jeg har vært gladere for 7. plasser enn jeg var for denne 2. plassen, men forhåpentlig vil jeg bli gladere utover kvelden, tilføyde Hosle-gutten, som hadde ledelsen i rennet med 136 meter helt til Janne Ahonen flesket til med tangering av bakkerekorden på 139 meter som siste hopper. Det skilte 1,9 poeng mellom de to.

Mer enn en omgang ble det ikke i den værutsatte bakken i Liberec. I løpet av sesongen er hele 10 av 26 omganger i verdenscuprenn blitt avlyst, hvilket er svært dårlig reklame for hoppsporten.

Lørdag var det snøen som ødela konkurransen, søndag var det vinden. Dette var ingen god reklame for Liberec som VM-arrangør. Som kjent søker Liberec VM i 2009 med Oslo og Holmenkollen som eneste konkurrent.

Sterk Solem

De norske hopperne fikk en liten revansj etter lørdagens svake resultater. Morten Solem hoppet seg til en 7. plass. Det er trønderens beste plassering noen gang i verdenscupen. Han har en 12. plass fra før som best.

Roar Ljøkelsøy ble nummer 15, Lars Bystøl 19, Anders Bardal 26 og Tommy Ingebrigtsen 29. Sistnevnte leverer innimellom fremragende hopp på trening, men har vanskeligheter i konkurranser. Han er fortsatt langt unna formen han hadde under VM i fjor. Det var fortsatt meget varierende forhold, men rennet ble langt fra så urettferdig som lørdagens bingorenn.

Ahonen sanket ikke mindre enn 200 poeng på to tellende hopp i verdenscupen denne helgen og leder nå sammenlagt med hele 102 poeng på Sigurd Pettersen. De to møtes igjen i Zakopane i Polen neste helg. Det kan bli et drabelig oppgjør.

- Det var en strek i regningen at Ahonen skulle ta så mye poeng her, men jeg står fortsatt på at Sigurd har hatt mye bedre av å trene hjemme i Norge enn å reise hit etter hoppuka. Begge er fortsatt i kjempeform og det kan bli spennende dueller i Zakopane, sa den norske hopplederen Geir Ole Berdahl.

- På tide

- Det var på tide! utbrøt Romøren etter at han hadde landet på 136 meter. Han synes han har hatt usedvanlig mye uflaks denne sesongen.

- Jeg synes egentlig det er litt rart at jeg får denne 2. plassen, når gutten som sitter ved siden av meg i garderoben får helt andre forhold. Jeg har liksom vært vant til at forholdene ikke kommer meg til gode. Det var godt at jeg endelig fikk til et renn hvor forholdene var på min side, sa Romøren.

- Etter lørdagens renn var jeg langt nede. Men det var liksom i tråd med det som er skjedd tidligere i sesongen. Det har vært så mye opp og ned og så mye slit at jeg har vært veldig lei meg og oppgitt. I hoppuka var det så ille at jeg bestemte meg for bare å gi f... og backe opp Sigurd.

- Det var liksom ikke mulig for meg å henge med. Med det mener jeg ikke at jeg skulle vært på pallen, men jeg ville vært fornøyd med å bli blant de ti, sa den ambisiøse Hosle-gutten.

Med dagens 2. plass rykket Romøren opp fra 14. til 9. plass sammenlagt i verdenscupen. Kanskje var dette rennet et vendepunkt for humørgutten fra Hosle?

(NTB-Arvid Eriksen)