STERKE PERSONLIGHETER: Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen er lagkamerater, men også harde konkurrenter. Da slår det gnister fra tid til annen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
STERKE PERSONLIGHETER: Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen er lagkamerater, men også harde konkurrenter. Da slår det gnister fra tid til annen. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

- Ikke hyggelig å høre sånt fra en lagkamerat

Bjørndalen tok oppvaskmøte med Hegle Svendsen.

VAL SENALES (Dagbladet): To ganger på ett år har Ole Einar Bjørndalen (37) fått verbal juling av Emil Hegle Svendsen (26), som lover å ta seg selv i nakkeskinnet.

- Det blir spennende å se, men personlig tror jeg ikke han klarer å henge med, var Emil Hegle Svendsen sitert på i Nettavisen 5. september. Spørsmålet han svarte på, var om han trodde Ole Einar Bjørndalen ville klare å ta tilbake skiskyttertronen i vinter.

Artikkelen ble publisert på dagen ni måneder etter at Svendsen sist hadde et verbalt utfall mot «Kongen av skiskyting». Svendsen kalte Bjørndalen feig, etter at veteranen lå i rygg det meste av løpet og spurtet til seier i verdenscupen i Östersund 5. desember i fjor.

- Det er ikke hyggelig å høre sånt fra en lagkamerat. Vi er et lag som skal fungere sammen på samlinger og i stafetter. Men det er litt hans måte, sier Ole Einar Bjørndalen når Dagbladet møter ham på høydesamling i Val Senales.

- Må jobbe - Tror du Emil har lært av det som har skjedd?

- Det får du høre med ham om. Vi har snakket om det og lagt saken død, svarer Bjørndalen.

Vi hører med Svendsen. Som selv håper han har lært.

- Jeg må jobbe med meg selv. Jeg må ta meg selv i nakkeskinnet, selv om det ikke er lett når adrenalinet pumper etter en konkurranse, erkjenner trønderen.

- Ble det oppvaskmøte etter den siste uttalelsen?

- Tja, hva skal vi si om det. Vi har snakket om det, og jeg har sagt unnskyld, forteller Svendsen.

Uten filter - Du er jo heller ikke den eneste i norsk idrett som er stor i kjeften ...?

- Nei, det er litt av gamet at man snakker uten filter rett etter konkurranser. Ikke alt som kommer ut er like smart da. Men jeg har snakket dritt om lagkamerater, det har aldri Petter Northug gjort. Det er absolutt ikke bra, fastslår Svendsen.

Både Svendsen og Bjørndalen understreker at forholdet dem imellom er bra. Og lagmoralen er det heller ingenting i veien med, til tross for Svendsens forsnakkelser.

- Selv om vi er mange sterke personligheter, er det veldig få konflikter. Det har ikke vært noe problem, sier Bjørndalen, som tvert imot finner mer inspirasjon enn noen gang før i landslagsmiljøet.

Hyller laget - Det er et vanvittig trøkk. Jeg har aldri før vært på et lag med så bra trøkk. Det er alltid en jævel som er i form. Vi har mange som er komplette skiskyttere, og noen med ekstremferdigheter, fastslår Ole Einar Bjørndalen.

Skiskyttereliten møtes til nasjonal åpning på Beitostølen lørdag 12. november.

Verdenscupen starter med 20-kilometeren i Östersund 30. november — forhåpentlig med både Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen i tetkampen.

HAR SKVÆRET OPP: Bjørndalen har snakket ut med Svendsen om det som skjedde i fjor. Men Børndalen innrømmer at det ikke er noe fint å bli kalt feig av en lagkamerat.
Foto:Erik Berglund
HAR SKVÆRET OPP: Bjørndalen har snakket ut med Svendsen om det som skjedde i fjor. Men Børndalen innrømmer at det ikke er noe fint å bli kalt feig av en lagkamerat. Foto:Erik Berglund Vis mer