Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke i god nok form for en slik kamp

Sir Alex stempler dommer Alan Wiley som utrent.

DOMMERKRITISK: Sir Alex Ferguson mener en utrent dommer kostet United den ekstra tiden laget behøvde mot Sunderland. Foto: Andrew Yates / AFP.
DOMMERKRITISK: Sir Alex Ferguson mener en utrent dommer kostet United den ekstra tiden laget behøvde mot Sunderland. Foto: Andrew Yates / AFP. Vis mer

|||(Dagbladet.no): To av i alt fire overtidsminutter hadde passert da Uniteds fikk målet som berget poeng på Old Trafford tidligere i ettermiddag.

Like etterpå styrtet United i angrep, men fikk ikke mange sjansene da dommer Alan Wiley blåste av like etter at de fire tilleggsminuttene hadde passert.

For tidlig, mener Ferguson.

- Jeg er skuffet over dommeren. Han spilte kun fire minutter og to sekunder, og la ikke til tid for målet, sier Ferguson, ifølge Sky Sports.

Skottens utspill kommer snaut fjorten dager etter debatten i kjølvannet av Manchester Uniteds overtidsseier mot Manchester City.

City-manager Mark Hughes følte seg «ranet» av dommeren som lot Michael Owen score 4-3 for United halvannet minutt på overtid av overtiden.

Alan Wiley var for øvrig fjerdedommer i derbykampen. Etter vinnermålet ble dommerveteranen fotografert smilende og spøkende med Ferguson på sidelinjen.

For utrent
Sir Alex Ferguson mener den manglende overtiden mot Sunderland er et resultat av  dommer Alan Wileys dårlige fysiske form.

United-sjefen mener dommeren ikke er i nærheten av å være i så god form som han burde være.

- Han gikk tilbake til etter det andre målet, fordi han trengte en pause. Han var ikke i god nok form for en slik kamp, slår Ferguson fast.

- Spillets tempo krever en dommer som er i form. Han var ikke i form, sier han.

Ferguson antyder at dommerne utenfor balløya er i mye bedre form enn det som er vanlig i Premier League.

- Han måtte ha 30 sekunder for å gi en spiller gult kort, fordi han trengte en pause. Det var helt latterlig, sier Ferguson.

United-sjefen har tidligere har innrømmet at han sliter med å finne ut hvordan overtid regnes ut.

- Jeg har gitt opp å forstå hvordan fjerdedommeren og dommeren beregner tilleggstida. Jeg er sikker på at det er en metode i galskapen, har skotten uttalt.

UTRENT: Alan Wileys fysiske form er ikke god nok for å være Premier League-dommer, mener Ferguson. Foto: Nigel Roddis / REUTERS.
UTRENT: Alan Wileys fysiske form er ikke god nok for å være Premier League-dommer, mener Ferguson. Foto: Nigel Roddis / REUTERS. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media