- Ikke imponert

Petter Northug lot seg ikke imponere over svenske Max Novaks feiring.

REAGERER: Max Novak gikk in til seier i det første løpet i Toppidrettsveka. Feiringen får Northug til å reagere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HITRA (Dagbladet): Toppidrettsvekas første dag ble for alvor preget av en offensiv Petter Northug (36). Den tidligere skikongen hang med i teten og imponerte lenge, men etter 54 kilometer var det Max Novak (26) som kunne feire seier i fellesstarten for andre år på rad.

Da svensken krysset mållinja i Hitra valgte han en Northug-inspirert feiring. Etter målgang fikk Northug se sin egen feiring og Novaks «kopi».

- Det er fra stafetten i Val di Fiemme da jeg tok Calle Halfvarsson. Det var en stor dag for Norge og meg. Fantastiske minner, fortalte Northug til Dagbladet.

TILBAKEBLIKK: Petter Northug som feirer VM-triumfen i 2013. Foto: Bjørn Langsem
TILBAKEBLIKK: Petter Northug som feirer VM-triumfen i 2013. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Northug virket ikke særlig overbevist da han fikk se Novaks feiring.

- Ja, jeg ser den. Max Novak har bare vunnet noen langløp, så det imponerer meg ikke. Han er god til å gå langt og stake, men er fortsatt langt unna statusen til å kunne gå sånn over mållinja. Men det er artig å se at «kidsa» prøver.

TRIUMF: Mennenes pall i det 54 kilometer lange rennet i Toppidrettsveka. Fra venstre Gjøran Tefre, Max Novak og Mikael Gunnulfsen.Foto: Norges Skiforbund / NTB
TRIUMF: Mennenes pall i det 54 kilometer lange rennet i Toppidrettsveka. Fra venstre Gjøran Tefre, Max Novak og Mikael Gunnulfsen.Foto: Norges Skiforbund / NTB Vis mer

Svensken innrømmet til Dagbladet at han var inspirert av Northug og forklarte «stuntet» på følgende måte:

- Jeg trente med Petter ved en tilfeldighet på Gran Canaria i fjor og vi har hatt litt kontakt etter det. Han er en man har sett opp til i mange år og det er kult å kunne levere når man er på norsk jord. Det var ikke en innøvd variant, men det viste mer hvilke følelser jeg hadde, sa Novak.

Northug viste seg fram i store deler av rennet, men endte til slutt 2 minutter og 53 sekunder bak Novak. Det holdt til en 38. plass i Hitra.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer