Tiger Woods skadd i bilulykke:

- Ikke klar over hvor skadd han var

Golfesset Tiger Woods skal ikke ha vært klar over hvor alvorlig skadd han var etter bilulykken, forteller den første politibetjenten som ankom ulykkesstedet.

TIGER WOODS: Tiger Woods havnet i en fryktelig bilulykke. Det lokale politiet i Los Angeles forteller om hendelsesforløpet. Vis mer
Publisert

Tirsdag ble golfstjerna Tiger Woods fraktet til sykehus etter en bilulykke i nærheten av Los Angeles.

Agenten Mark Steinberg opplyste at Woods har «pådratt seg flere skader i beina». I en kunngjøring heter det at Woods er blitt operert i høyre bein og høyre ankel. Han hadde flere åpne brudd etter ulykken.

Onsdag morgen norsk tid våknet han på sykehus etter operasjonen.

- Han er våken, mottakelig og på bedringens vei på rommet sitt på sykehuset, het det i en uttalelse på Woods offisielle Twitter-konto.

- Heldig som kom ut i live

LYDOPPTAK: Hør det lokale politiet i Los Angeles motta beskjeden om bilulykken til Tiger Woods i hans Genesis GV80 SUV. Vis mer

Carlos Gonzalez som jobber ved sheriffkontoret i Los Angeles var den første personen som var framme på ulykkesstedet.

I et intervju med NBC News forteller Gonzalez at han ankom ulykkesstedet bare få minutter etter at nødetatene ble tipset om ulykken av en nabo.

- Jeg vil si at Woods var veldig heldig som kom ut av dette i live, sier politibetjenten til kanalen.

FØRSTE PÅ STEDET: Carlos Gonzalez ved sheriffkontoret i Los Angeles var den førte personen som var framme på ulykkesstedet. Foto: AP/NTB.
FØRSTE PÅ STEDET: Carlos Gonzalez ved sheriffkontoret i Los Angeles var den førte personen som var framme på ulykkesstedet. Foto: AP/NTB. Vis mer

- Ikke klar over hvor skadd han var

På spørsmål om golfstjerna var klar over egne skader, svarte politibetjenten:

- Han nevnte ingenting. Jeg tror ikke han var klar over hvor alvorlig skadd han var der og da.

- Det kan ha vært adrenalin. Det kan ha vært sjokk, la han til overfor kanalen.

Politibetjenten forteller at det ikke kan ha gått mange minuttene fra Woods ulykke til han var på stedet, og at golfstjerna trolig ikke hadde tid til å vurdere egne skader.

- Han sa Tiger

På spørsmål om Woods sa noe rett etter ulykken, svarte politibetjenten:

- Det gjorde han ikke. Jeg så øynene hans fordi det var mørkt der inne, og min oppgave som første person på stedet var å vurdere sjåføren, eventuelle andre passasjerer, og holde dem rolige.

TIGER WOODS: Her kjøres vrakrestene til Tiger Woods' Genesis GV80, etter han mistet kontrollen og kjørte utfor en skrent. Vis mer

Ifølge politibetjenten skal Woods derimot ha klart å fortelle ham fornavnet sitt.

- Han så på meg og sa «Tiger». Da tok det meg et halvt sekund, men jeg så ansiktet hans, og tenkte «Du er Tiger Woods», fortsatte han.

- Klarte ikke å stå på egne bein

Gonzalez besluttet å vente med å trekke Woods ut av bilvraket til brannvesenet var på plass.

På en pressekonferanse tirsdag fortalte Gonzalez at Woods «ikke klarte å stå på sine egne bein da han ankom stedet».

- Frontdelen av bilen var ødelagt, men kollisjonsputene var utløst, og interiøret i bilen var intakt. Det ga ham rom til å overleve. Hvis ikke ville det blitt en fatal ulykke, sa Los Angeles County Sheriff, Alex Villanueva, på tirsdagens pressekonferanse.

Gonzalez, som var først på ulykkesstedet, tror at det var viktig at Woods hadde på seg bilbelte, at kollisjonsputene fungerte etter hensikten, og at det var et moderne kjøretøy.

Golfstjerna Tiger Woods (45) er skadd i en bilulykke i nærheten av Los Angeles tirsdag morgen amerikansk tid. Det melder det lokale politiet i Los Angeles. Video: NBC. Vis mer

- Denne ulykken var traumatisk på mange måter. Det er mye energi som gikk inn i hastigheten som fikk kjøretøyet til å kjøre den distansen som den gjorde, til å rulle over, og skadene Woods pådro seg. Jeg har sett ulykker som ikke har sett like alvorlige ut hvor passasjerene ble mye hardere skadd, sier han til kanalen.

Ikke siktet

Bildene av bilvraket som Woods ble reddet ut av nådde raskt mediene, og siden har en hel idrettsverden holdt pusten i håp om at golfesset ikke har pådratt seg alvorlige skader.

Politiet har sagt at Woods holdt for stor hastighet rett før ulykken, men stjerna blir ikke siktet for uaktsom kjøring.

- Dette var en ulykke, sa politisjefen i Los Angeles, Alex Villanueva, onsdag.

Woods skal ha vært i California på et golf-oppdrag med GolfDigest/GOLFTV, hvor han altså blant annet holdt golfkurs for et knippe kjendiser. Det melder GolfDigest selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer