Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke kluss med dette laget, Semb

Nils Johan Semb organiserte den første treningen i Georgia som om både Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo spiller fra start i morgen. Dagbladets råd er følgende: La oss heller vente på drømmeduoen, sats på den bunnsolide midtbanen fra Hellas-kampen - og la Flo få spissjobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TBLISI (Dagbladet): Alt sammen i den norske landslagsframgangens ånd på 90-tallet:

  • Størst mulig defensiv styrke, best mulig resultater så lenge resultatet er det eneste som teller.

Men på sikt - det vil si umiddelbart etter minst ett norsk poeng i morgen kveld - så må naturligvis Nils Johan Semb bruke all sunn fornuft og inkludere både Solskjær og Flo.

Men mot Georgia bør han nøye seg med sistnevnte.

Ideelt sett bør naturligvis både Flo og Solskjær spille samtidig for Norge. Det handler om to av Europas giftigste angripere - og begge er i form.

Men morgendagen er langt fra ideell for Norge.

Sterkere fokus

Unntakstilstanden i den bakre fireren krever sterkere fokus på det kollektive defensive arbeidet enn noen gang. Og den beste hjelpen en fersk forsvarsfirer kan få, er en midtbanefemmer så innarbeidet og trygg at den defensive biten sitter fra første bevegelse.

Som mot Hellas.

De samme fem

Tida er ikke inne for å eksperimentere med drømmeduoen. Men tida er heller ikke mer enn noen døgn unna.

Mot Georgia blir det viktigst å opprettholde og styrke den tryggheten som en bortimot perfekt midtbanefemmer skapte for en måned siden, og som bidro til at Norge igjen framsto som bortimot ugjennomtrengelige.

Derfor: Bruk de samme fem.

Og: Bruk Flo på topp. Han har en merittliste i denne jobben som overgår Solskjærs - tross oppvisningen i effektivitet for en måned siden. Flo er sterkere i lufta og flinkere til å holde på ballen og skape muligheter på egen hånd.

Så lenge Sembs fotballfilosofi gjør at han må velge, så er valget enkelt.

Det sier mye om Flos prestasjoner som enslig spiss for Norge. Men det sier enda mer om hvor mye moro Semb kan klare å skape den dagen han inkluderer begge to.

Men det kreves litt mer normale tilstander i form av flere anerkjente støttespillere bakover på banen.

Utmerket

Dette skal slett ikke tolkes som mistillitt til den forsvarsrekka Semb offentliggjør i dag:

Alf-Inge Håland, Erik Hoftun, Tore Pedersen og André Bergdølmo.

Det meste tilsier at de vil klare seg utmerket, og de vil spille skjorta av seg for å bevise det.

Men det er naturligvis en del åpenbare usikkerhetsmomenter:

  • Det er en fersk sammensetning Semb sender på banen.
  • Og de tre førstnevnte ville ikke spilt fra start hvis landslagssjefen hadde disponert den troppen han gikk og håpet på for noen uker siden.

Minuser

Semb etterlot i går liten tvil om hvordan forsvarsfireren vil se ut. Han startet formasjonstreninga med kvartetten Alf-Inge Håland, Bjørn Otto Bragstad, Dan Eggen og Gunnar Halle.

De holdt på i nøyaktig fem minutter - i spill mot seks. Seansen endte med et stangskudd fra Steffen Iversen etter at Roar Strand hadde lurt Halle nede ved dødlinja.

En godt drillet firer pådrar seg uhyre sjelden slike minuser i øvelser som dette.

Små forskjeller

Og den neste konstellasjonen - som starter mot Georgia - klarte seg bedre. Ingen sjanser imot i løpet av sju minutter, derimot et par effektive offsidefeller, noen sugende klareringer, og et litt høyere og mer aggressivt press.

Små forskjeller, men helt avgjørende for Sembs valg.

Men det viktigste valget har forhåpentligvis Semb allerede gjort. Og resultatet ser du oppstilt i 4-5-1-formasjon et annet sted på denne sida.