- Ikke kluss med fotballfesten

Forbrukerrådet reagerer kraftig mot at Telenor forsøker å stanse kabelsendingene fra fotball-VM .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange har funnet ut at det er mulig å se fotball-VM for en billig penge via svensk eller dansk fjernsyn. Det liker Telenor dårlig, via Canal Digital har de nemlig rettighetene til å sende VM i Norge. Nå advarer forbrukerrådet Telenor mot å ødelegge fotballfesten.

- Publikum har allerede skaffet seg dekodere og abonnement hos UPC. Det er for sent å stoppe dette nå. Telenor har tidligere sagt de ikke ville hindre tv-seere i å se VM gratis på svenske og danske kanaler, sier rådgiver Paal Bjønnes hos Forbrukerrådet til Dagbladet.no

Blokkering av signaler forutsetter en varsling i god tid, i praksis flere uker i forveien, mener Forbrukerrådet.

Gjelder bare dekoder

Viseadministrerende direktør i Telenor Plus, Erik Nord, er også bekymret for at folk har kjøpt katta i sekken, men mener det ikke er Telenors problem:

- Hovedansvaret ligger hos UPC. De videresender en vare de ikke har rettigheter til. Det er viktig å presisere at dette kun gjelder dem som tar imot danske og svenske kanaler via dekoder, og dermed har betalt ekstra for det, sier Nord til Dagbladet.no.

Telenor ønsker ikke å ramme dem som har svenske og danske kanaler som en del av sin standardpakke.

Avidi har avtale med Telenor

Grunnen til at kritikken ikke rammer Telenors eget kabelselskap, Telenor Avidi, er at de allerede har tegnet en avtale om videresalg av Telenors VM-pakke. En slik avtale finnes ikke med UPC.

Telenor har kontaktet de svenske og danske fjernsynsstaasjonene og anmodet dem om å stanse det de mener er den illegale distribusjonen. Dette har foreløpig ikke ført fram.

Vi er innstilt på å være pragmatiske. Det eneste UPC trenger å gjøre, er å tegne en avtale med oss. Da er saken ute av verden. Dette er ikke først og fremst en sak om penger, sier Erik Nord til Dagbladet.no.

- For sent ute

Kabelselskapet UPC fnyser av Telenors framstøt.

- Det er merkelig å ta opp denne saken nå, midt under VM, sier avdelingsdirektør Øyvind Husby til Dagbladet.no.

Han forteller at UPC allerede 17. april ga beskjed om at man ikke ville formidle Telenors betalsendinger fra fotballfesten, og at telegiganten har hatt seks uker på seg til å reagere, dersom man hadde andre innspill.

- Heller ikke nå kontakter de oss, men sender i stedet etter det vi hører brev til svenske og danske tv-stasjoner der de ber om at våre sendinger stanses.

- Telenor er alt for seint på banen og på ballen, mener Husby.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer