Ikke kluss med sjela, RBK!

LERKENDAL (Dagbladet): I timene før kampstart snakket Nils Arne Eggen om forsvarsorganisering og Roar Strands defensive kapasitet. Slikt passer dårlig foran en hjemmekamp på Lerkendal. Det så dårlig ut også.

Eggen og Rosenborg rotet bort litt av sjela et eller annet sted i løpet av de siste ukene uten fotballkamper. Kanskje har de fått tid til å tenke litt for mye, og dermed glemt noe av det som faller naturlig i en hektisk fotballhverdag?

Og da de fant igjen sjela i garderoben i pausen i går, var det for seint. Utlikningsmålet var ikke spesielt fortjent på annet vis enn at Rosenborg fortjente litt flaks hjemme på Lerkendal i Champions League.

Men det var aldri nok til å rette opp et dårlig inntrykk.

Med all respekt for Bayern München _ kanskje det mest helstøpte laget som har gjestet Lerkendal _ så virket Rosenborg hemmet av en defensiv tankegang. Og det er inntrykket av Rosenborgs svakhet _ ikke Bayerns styrke _ vi sitter igjen med.

,ø,øRosenborg ble baktunge, forsiktige _ og uten evne til å skape de forventede kvalitetene framover. Og når snevet av frustrasjon brer seg mot en så dyktig motstander, så ser det fort veldig ille ut. I perioder rett og slett pinlig.

Bestselger

Det er bare noen uker siden Nils Arne Eggen lanserte et par hundre sider med go'fot-teorier. Men boka hadde verken blitt en bestselger eller et par hundre sider tung, hvis teoriene sånn uten videre kunne omsettes i praksis.

Eggen har klart det beundringsverdig ofte. Men ikke i går. I går handlet det mest om røykebeinteorier.

I hvert fall før pause. Bedring etter, men totalt sett en bekymringsverdig svak forestilling av Rosenborg.

Bedre lag

Det kan kanskje virke uforskammet kravstort å slakte et mannskap som har spilt 1-1 mot Bayern München i Champions League.

Men:

,ø,øIngen kritiserte Rosenborg sterkere enn Rosenborg selv _ spillere og trenere _ seint i går kveld.

Og viktigst:

,ø,øDet var all mulig grunn til å gjøre det.

Bayern München framsto som et bedre lag enn Rosenborg _ med alle objektive mål.

De var best offensivt:

,ø,øDe vant sjansestatistikken klart (9-4), de hadde også langt flere gode tilløp til sjanser. Og spillerne var bedre individuelt enn Rosenborgs.

Og Bayern var best defensivt:

,ø,øSterkere i duellene, mer resolutte i klareringene og tryggere i vanskelige situasjoner.

Bayern har grunn til å være misfornøyd med ett poeng, Rosenborg har bare det ene poenget å være fornøyd med.

Gjøre godt

Tre uker uten kamptrening er neppe noen forklaring. I hvert fall var det i forkant bred enighet om at tre ukers kvalitetstrening bare ville gjøre Rosenborg godt. Nesten tre måneder uten skikkelig kamptrening er langt verre. Og den situasjonen oppstår etter neste Champions League-kamp mot Real Madrid.

Med gårsdagens skuffende poengtap på hjemmebane, tilsier at Rosenborg må vinne dobbeltkampene mot Dinamo Kiev for å ha sjanse til å nå en kvartfinale. Med mindre de slår Real Madrid om to uker. Det går an å se veldig optimistisk på saken:

,ø,øRosenborg klarte 1-1 mot mot en virkelig tungvekter, og kan ikke bli annet enn mye bedre.