Ikke kødd med Hødd

Hødd-Molde 1-0. Rent tilfeldig at lille Hødd sto for den største cupbomba og sendte formsterke Molde ut av NM i går? Neppe. I fjor led mektige Rosenborg samme skjebne på Høddvoll, og i 1995 slo Hødd ut Bodø/Glimt på Aspmyra.

En storfornøyd Hødd-trener, Harald Åsland Riise, tror ikke det er tilfeldig at gutta fra vesle Ulsteinvik har det med å sende store tippeligalag ut av norgesmesterskapet.

- Den gamle Hødd-ånden er et velkjent begrep fra seksti- og syttiåra. Og denne Hødd-ånden er til stede fremdeles. Gutta jobber for hverandre og legger ned et enormt arbeid, forklarer Åsland Riise.

- Vant fortjent

Det sto lenge 0-0 på Høddvoll i går, men to minutter før slutt kom avgjørelsen. Etter en dårlig utboksing fra Molde-målvakten fyrte Geir Tellevik av et skudd som Erling Ytterland styrte elegant i mål på hockeyvis.

- Vi gjorde en god kamp. Ingen skal si at seieren ikke var fortjent. Det virket som om vi var mer tente på å vinne kampen enn det Molde var, sier Hødd-treneren til Dagbladet.

Men noen storslagen feiring av cupavansementet kommer ikke på tale.

- Vi skal suge litt på karamellen, men i morgen er det en ny arbeidsdag. Allerede lørdag er det ny kamp mot Tromsdalen, sa Harald Åsland Riise etter kampen i går.

- Aldri slått Hødd

Moldespiller Magne Hoseth mener Hødd var det verste laget Molde kunne ha trukket i tredje runde. Da hjelper det lite å være Tippeligaens fremste formlag som kjemper i toppen av tabellen.

- Vi har faktisk aldri slått Hødd i cupkamp. Og statistikk er viktig. Det sier i hvert fall Arne Scheie, sier en skuffet Hoseth og legger til:

- Møtet med Molde er årets kamp for gutta i Hødd. Å slå oss ut er større enn en VM-finale for dem.

Magne Hoseth vedgår at Hødd var hakket kvikkere enn Molde i går, men er uenig i at hjemmelaget vant fortjent.

- Vi produserte mange flere sjanser enn dem, men det var en dårlig kamp, rett og slett. Nå er det bare for oss å fokusere ett hundre prosent på serien, sier Hoseth.

MATCHVINNER: Erling Ytterland senket Molde med sin scoring to minutter før slutt. Her intervjues han av P4 etter kampen.