«Ikke kom og si at vi er en B-nasjon»

GARMISCH PARTENKIRCHEN (Dagbladet): 9, 20, og 25. Det høres ut som tilfeldige lottotall når man leser plasseringene til de norske hopperne i nyttårshopprennet. Men hoppledelsen bare smiler. - Jeg er faktisk fornøyd, sier trener Ludvic Zajc til Dagbladet.

I kvalifiseringen fredag var Tommy Ingebrigtsen og Lasse Ottesen henholdvis tredje og fjerde best. Nordmennene befestet dermed sitt rykte som treningsverdensmestere. I den norske troppen ser de gjennom fingrene med at de gutta nok en gang sviktet i konkuransen.

- Folk må skjønne at det ikke er noe hokus pokus for oss å gå helt til topps, sier trener Zajc.

Ikke B-nasjon

Den frittalende sloveneren prøver å forklare hvorfor han er fornøyd med den norske innsatsen.

- Det er som når du spiller golf. Gjør du ett godt slag, er du ikke verdensmester av den grunn. Det er gjennomsnittet som teller og som sier noe om hvor god du er, forklarer Zajc.

- Vi må bli tryggere, og jevnere. Da kan vi begynne å forvente mer.

Etter en katastrofal sesongåpning begynner de norske gutta gradvis å nærme seg toppen i hvert renn. Lasse Ottesen var knappe ni poeng bak pallen i går. I andre omgang var han fjerde beste hopper. Til en kresen hoppnasjon som Norge er det ikke mye å skrive hjem om, men det er nettopp slike små lyspunkter som sprer optimisme i hoppleiren.

- Bare ikke kom og si at vi er en B-nasjon, fnyser Zajc.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagssjef Hroar Stjernen nikker samtykkende.

- Sett under ett, er de to dagene i Garmisch et løft for oss, sier han til Dagbladet.

Årsbeste

Lasse Ottesen jublet som en vinner da han landet på 116 meter i andre omgang.

- Ergelig at jeg ikke fikk det helt til i første omgang. Da hadde jeg vært på pallen. Marginene er så små, sier Ottesen til Dagbladet.

- Det er bare små detaljer som mangler før det blir skikkelig bra. Jeg slo i hvert fall verdenscuplederen Martin Schmitt i dag. Og en niende plass er jo tross alt årsbeste, ler han.

Ottesen har hatt besøk av familien i nyttårshelga. Samboeren Lena og fire måneder gamle Emilie har gitt Lasse ny inspirasjon.

- Det er greit å ha dem med av og til, men ikke hele tida. Nå må de reise hjem, for pappa skal videre på jobb, smiler Lasse.

- Vi kjæm no

Bak Ottesen er det også små tegn på norske framganger. Roar Ljøkelsøy var brukbart fornøyd med 20. plassen. I Oberstdorf kom han ikke til finaleomgangen engang.

- Helt greit. Det går framover med formen. Jeg hopper stadig bedre teknisk, sier han til Dagbladet.

Landslagssjef Hroar Stjernen har i hvertfall ikke gitt opp målsettingen om en nordmann på pallen i løpet av hoppuka. I morgen står Innsbruck for tur.

- Vi kjæm no, fy faen. Det gjær vi, klinker han til på saftig trøndersk. Så det så!

LASSE-JUBEL: Lasse Ottesen jublet som en vinner etter sitt andre hopp på 116 meter i Garmisch.