- Ikke kupp cupen, Benny

Benny Lennartsson kommer fra en nasjon uten cup- tradisjoner. Det har svensken fått merke etter utspillet om at tippeligalagene skal vente helt til 3. runde med å komme inn i cupen. Bare tre tippeligatrenere støtter Viking-trenerens forslag.

Disse tre er: Teitur Thordarson (Brann), Arne Sandstø (Odd Grenland) og Øystein Gåre (Bodø/Glimt).

Det er faktisk tre trenere flere enn Benny selv ville tippet. For, som han sier:

- Det er vel bare jeg som mener dette.

  • Fire av 14 tippeligatrenere mener med andre ord at tippeligalagene skal stå over de to første cuprundene.

Resten av trenerne reagerer tildels meget sterkt mot en slik holdning. Tidligere Molde-trener, nå Bryne-trener, Erik Brakstad, er sterkest i ordbruken:

- Dette er fullstendig skivebom av Benny, fastslår Brakstad.

Meningsløst

Benny selv har fått masse oppmerksomhet og kjeft etter utspillet.

- Andre får mene hva de vil. Jeg har fått masse kritikk. Det fikk jeg allerede da jeg kritiserte at vi må sitte åtte timer i buss for å spille mot et lag i 3. divisjon.

Men nå ønsker ikke Viking-treneren å bruke mer energi på dette.

- Men jeg holder på det jeg har sagt: Om et 3. divisjonslag møter et Tippeliga-lag 100 ganger, så vinner 3. divisjonslaget maksimalt én gang.

- Og da blir det meningløst?

- Ja. Mot lag i 3. divsjon blir det det.

Ondt blod

Benny avviser at han er en arrogant sutrekopp.

- Det låter arrogant, men er det ikke. Jeg forsøker aldri å være sutrete. Dette er konstruktiv kritikk. Det er akkurat som når jeg tidligere har kritisert all tida det tar å få ballen i spill etter dødballer. Men om det oppfattes som sutring, så aksepterer jeg det også, sier Benny.

- Vil ikke ditt synspunkt ødelegge cupsjarmen?

- Den vil jeg absolutt ikke ta bort. Men de beste 2. divisjonslagene, og noen få 3. divisjonslag, klarer å komme seg videre til dit vi er i cupen nå. Disse lagene kan godt vinne mot Tippeliga-lag.

- Svarer de andre trenerne med forbehold for å være politisk korrekte?

- Det har jeg ingen aning om. De får mene hva de vil, men det er enklere å svare det motsatte av det jeg sier. Mitt standpunkt vekker ondt blod. Men jeg får bare akseptere det også.

TRENER-NORGE

UPOPULÆRT: Bare tre tippeligatrenere støtter Viking-trenerens forslag om at tippeligaen skal vente helt til 3. runde med å komme inn i cupen.