Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke la deg lure av kroppsspråket

Kjelling advarer mot kameraten i kveld.

• Dagbladet.no følger Norge - Kroatia direkte klokka 20.15.

STAVANGER (Dagbladet.no): Han kan se totalt uinteressert ut, men ikke la deg lure.

Ivano Balic (28) gjør ting på håndballbanen ingen andre gjør etter ham.

Den kroatiske playmakeren har blitt kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller hele seks ganger. Også i VM i fjor, da Kroatia bare kom på 5. plass, fikk han denne utmerkelsen.

- Du må ikke henge deg opp i kroppsspråket hans. Da blir du lurt, sier Kristian Kjelling.

Han spiller sammen med Balic i Portland San Antonio, og vet best av alle hva som venter de norske gutta i kveld. En utrolig stor utfordring, skal vi tro Kjelling.

Basketspiller

Før han valgte å satse på håndballen, var Balic også en lovende basketballspiller. Han spilte for KK Split, men byttet arena. Det angrer han neppe på i dag.

image: - Ikke la deg lure av kroppsspråket

Midtbacken skal ha mye av æren for at kroatene vant VM-gull i 2003 og OL-gull året etter. I Tunisia-VM i 2005 ble det sølv på Kroatia, men siden har de ikke tatt medalje i mesterskapene.

- Vi må nok gi ham juling og gruse ham litt. For hvis han får lov til å holde på med det han kan best, da blir det vrient, sier Kjelling.

I går kveld tuslet Ivano Balic to ganger av banen med skade, men han kom tilbake begge gangene. De norske gutta tror imidlertid ikke dette betyr noe i kveld.

- Balic spiller. Det der er bare lureri, sier Frode Hagen.

Har vært skadd

Men det som ikke er et spill for galleriet er det faktum at playmakeren var skadd før EM, og ikke har det treningsgrunnlaget han skulle ønsket. Ifølge Kjelling fikk han bare med seg to skikkelige treningsøkter før mesterskapet.

Det kan faktisk spille inn i kveld.

For denne kampen er EMs sjette - på åtte dager.

-KAN IKKE LESES PÅ KROPPSSPRÅKET: Kristian Kjelling advarer lagkameratene mot å se på kroppsspråket til Kroatias stjernespiller Ivano Balic. Foto: Daniel Sannum Lauten/Scanpix
-KAN IKKE LESES PÅ KROPPSSPRÅKET: Kristian Kjelling advarer lagkameratene mot å se på kroppsspråket til Kroatias stjernespiller Ivano Balic. Foto: Daniel Sannum Lauten/Scanpix Vis mer

- Ivano kan være en spiller som syter og klager litt der ute, og så avgjør han kampen helt på egenhånd. Han er ikke i toppform fysisk, men kan likevel være ekstremt god, sier Kristian Kjelling.

Hvis Norge klarer å stoppe Balic, da er mye gjort. Det kroatiske laget har ikke imponert i sluttspillet. De tapte med ti mot Danmark og var tidvis veldig svake mot Montenegro i går.

For Norges del er det bare én ting som gjelder i Stavanger Idrettshall, og det er to poeng. Da setter gutta seg på flyet i morgen, klare for semifinalespill på Lillehammer.

- Hjernen i laget

Gunnar Pettersen legger ikke skjul på at en spiller som Ivano Balic må få mer oppmerksomhet enn det er vanlig å gi en motstander.

- Balic er hjernen i laget. De spiller ut fra hans bevegelser hele tida, sier GP.

I en informasjonsbrosjyre det kroatiske forbundet har delt ut om neste års verdensmesterskap i Kroatia står det følgende om håndballinteressen i landet:

«Hvis fotball er kona til sportsinteresserte kroatere, så er håndball elskerinnen.»

Da gjenstår det bare å se om Norge klarer å reise kjerringa etter tapet i går og sikre seg historiens første semifinaleplass.

VIL GI LAGKAMERATEN JULING: På klubblaget Portland San Antonio er de kamerater, men når Norge møter Kroatia til dyst i kveld, vil Kjelling gi Balic juling.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media