Ikke la dere lure, Molde

MOLDE (Dagbladet): Det har verken vært vanlig eller rettferdig å knytte Rosenborgs suksess opp til enkeltspillere. Nå føles det helt naturlig: Sigurd Rushfeldt og Roar Strand har kamuflert åpenbare svakheter ved Rosenborg i høst. Molde har 90 minutter på seg til å avdekke dem.

Det er lett å la seg blende av Rosenborgs resultatrekke de siste månedene. Prestasjonene har ikke vært like blendende. Onsdagens semifinale mot Brann ble nok en demonstrasjon av den skrekkblandede fryden som følger enhver Rosenborg-tilhenger denne høsten:

  • Rosenborg sliter periodevis kraftig.
  • Men: De vinner og vinner.

Det forteller mye om et typisk storlag med kultur, trygghet og effektivitet. Grunnleggende kvaliteter som ofte blir helt avgjørende på middels gode dager - som mot Brann.

Men det forteller også mye om at dagens utgave av Rosenborg er et godt stykke unna et maksimalt prestasjonsnivå. Brann maktet å avsløre det, men ikke å utnytte det. I kveld er det Moldes tur.

Stasjonær

Rosenborgs flotte resultatrekke den siste tida strider mot mye sportslig fornuft. For klubben sliter med to åpenbare problemer:

  • Nøkkelspillere som ikke presterer som forventet.
  • Og nykommere som ikke presterer som forventet.

Det første punktet handler om den rutinerte venstresida:

Mini er stasjonær og spiller uten selvtillit. Runar Berg finner ikke åpningene for sine eminente pasninger. Og André Bergdølmo er verken spesielt sprudlende offensivt eller hundre prosent pålitelig bakover for tida.

Heldigvis

Det andre punktet handler om høyresida:

Jan Derek Sørensen har ikke klart å etablere seg som et naturlig førstevalg, og har tøff konkurranse av Børge Hernes. Begge har farta og gjennombruddstyrken, men også den samme svakheten: Ustabiliteten. På de anonyme dagene blir ikke situasjonen bedre av at Christer Basma er i en tilpasningsfase på høyrebacken.

Heldigvis finnes Roar Strand som et bindeledd i midtbaneleddet. Og heldigvis finnes Sigurd Rushfeldt på topp. Og legg gjerne til midtstopperduoen Erik Hoftun og Bjørn Otto Bragstad. Men vanligvis må vi nevne ytterligere en fire-fem navn for å forklare Rosenborgs suksess.

Rosenborgs litt skranglete framtoning gjør seriefinalen ekstra spennende:

  • Molde har en unik sjanse til å overta tabell-ledelsen tre serierunder før slutt.
  • Men det er bare et tidsspørsmål før Rosenborg presterer maksimalt igjen.