Ikke la dette koke bort

Selv et par OL-miss forandrer ikke nødvendigheten av mest mulig kunnskap.

SBARE JOBB VIDERE:  Et par fiaskoer i Sotsji bør ikke få ødelegge det kunnskapsprosjektet til norsk langrenn og skiskyting som Knut Nystad er ansvarlig for. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix
SBARE JOBB VIDERE: Et par fiaskoer i Sotsji bør ikke få ødelegge det kunnskapsprosjektet til norsk langrenn og skiskyting som Knut Nystad er ansvarlig for. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I EN BRANSJE der alle de beste har hatt hendene sine opp i samme smøringsgryta, følger det mye gammel moro med sjefsmører Knut Nystad sin nyhet om at Norge er blitt nektet de beste glidproduktene i OL.

Noen ville kalle denne opplysningen en "påstand", men det begrepet innebærer unødvendig dissing av en hardt prøvet mann.Dessuten har Nystad som sjef i den norske smørebua stått i fronten for en åpnere holdning til denne sportens innerste hemmelighet:

•• For hva har Norge egentlig under skia?

I hvert fall ikke noe supermiddel på linje med suksessen fra vårt eget ski-VM for tre år siden.

DER ble 7 av 8 norske gull sklidd inn med grunnstoffet gallium under skia. Om du tror produsenten av skisportens gallium-variant da.

Det gjør forøvrig så mange at du nå kan få kjøpt 30ml av dette glidproduktet for 2199 kroner i din nærmeste sportsforhandler. Det gir en halvliterpris på rundt 36 500 kroner for å bruke en måleenhet som de hissigste i kommentarfeltene mine og vel også noen sportsjournalister er mer kjent med enn skismurning.

Den samme Knut Nystad havnet forøvrig i en krangel med sin kollega i Japans smørebod, italienske Fabio Ghisafi, for å ha avslørt en yrkeshemmelighet ved å snakke om hvordan japanerne brukte gallium under skia da det var de som skled fra alle i ski-VM-2009:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.