IKKE KREDITTVERDIGE Fredrikstad er én av seks tippeligaklubber som får økonomisk rødt kotr av kredittopplysningsselskapet Lindorff. Foto: SCANPIX
IKKE KREDITTVERDIGE Fredrikstad er én av seks tippeligaklubber som får økonomisk rødt kotr av kredittopplysningsselskapet Lindorff. Foto: SCANPIXVis mer

Ikke lån penger til disse Tippeliga-klubbene

Seks av 16 får økonomisk rødt kort.

|||

Kredittopplysningsselskapet Lindorff Decision gir seks av eliteserieklubbene økonomisk rødt kort og advarer mot å låne penger til disse, melder NRK.

- Dette er veldig alvorlig, sier administrerende direktør i selskapet, Tore Neby, om situasjonen i norske fotballklubber.

Statskanalen har bedt selskapet å innhente kredittvurderinger til 12 av de 16 eliteserieklubbene. De som havner dårligst ut får rødt kort, mens de i faresonen får gult kort.

- Når vi gir rød score så betyr det at vi ikke anbefaler at det gis lån eller kreditter til selskapet i den kategorien, forklarer Neby.

Fredrikstad, Lyn Oslo, Sandefjord, Stabæk, Start og Strømsgodset havner alle i rød sone.

Vålerenga og Lillestrøm får begge nest laveste score, mens bare Molde, Odd Grenland, Viking og Aalesund blir vurdert som kredittverdige.

Når det gjelder Brann, Rosenborg og Tromsø er ikke selskapene aksjeselskap og regnskapene er derfor ikke er offentlig tilgjengelige. Bodø/Glimt har ikke innlevert noe regnskap, men har havnet på laveste nivå de fem gangene selskapet ble vurdert i løpet av fjoråret. (NTB)