VM i lynsjakk og hurtigsjakk

Ikke lei av sjakk ennå?

I romjula spiller Magnus Carlsen to VM til. 

VANT ETT: Nå skal Magnus Carlsen kjempe om VM-titlene i lyn- og hurtigsjakk også. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
VANT ETT: Nå skal Magnus Carlsen kjempe om VM-titlene i lyn- og hurtigsjakk også. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den norske sjakkverdensmesteren Magnus Carlsen må finne seg i å bære favorittstempelet når både VM i hurtig- og lynsjakk skal avgjøres i Qatar i romjulen.

Det var nettopp i hurtigsjakk at Magnus Carlsen klarte å overliste utfordreren Sergej Karjakin i kampen om VM-tittelen i klassisk sjakk etter at de to sto likt etter de tolv VM-partiene.

Da VM-tittelen var sikret mot Karjakin i New York dro Carlsen & co. på ferie. Hvor han har vært - og hvordan han har forberedt seg - er det ikke mange som vet.

Carlsen er regjerende mester i hurtigsjakk fra Berlin i fjor, men han klarte ikke å forsvare VM-tittelen sin i lynsjakken. Den var det russeren Aleksander Gristsjuk som tok seg av, mens Carlsen bare ble nummer seks.

- Selv om det er den klassiske sjakken som har mest prestisje har nok både hurtig- og lynsjakken økt i anseelse de siste årene. Alle de beste sjakkspillerne, kanskje med unntak av Fabiano Caruana, er jo med, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae til NTB.

Spennende

- Det skal bli spennende å se om Magnus klarer å bli trippelmester igjen som han var i 2014. Det blir tøffe turneringer. I både hurtig- og lynsjakken er det veldig liten tenketid, og det er spillere med godt utviklet intuisjon som når langt. Det er jo dette Magnus er virkelig er god på. Jeg mener at han har en stor mulighet, sier Bae.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer