- Ikke lenge før han er førstevalget på landslaget

Ole Gunnar Solskjær fryder seg over Ørjan Nylands storspill.

 STORSPILL:  Ørjan Nyland stoppet Tromsø nok en gang. Nå er han snart førstekeeper på landslaget mener trener Ole Gunnar Solskjær. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
STORSPILL: Ørjan Nyland stoppet Tromsø nok en gang. Nå er han snart førstekeeper på landslaget mener trener Ole Gunnar Solskjær. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

TROMSØ (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær forventer at Ørjan Nyland (22) snart etablerer seg på A-landslaget etter at keeperen nok en gang stoppet Tromsø med flere feberredninger.

Molde snudde kampen og tok sin første borteseier for året borte mot TIL. Manager Ole Gunnar Solskjær gir mye av æren til keeper Ørjan Nyland (22).

Unggutten gjorde flere feberredninger og holdt laget inne i kampen da TIL ledet 2-1.

- Han plager oss noe jævlig han fyren der, sier TIL-trener Agnar Christensen med et smil om munnen.

Stoppet TIL i Cupfinalen Nyland fikk sitt store gjennombrudd da han var banens beste da Hødd slo nettopp TIL i fjorårets cupfinale. 

- Det her gått bra i de to kampene mot Tromsø, sier Nyland til Dagbladet.

- Men vi skal ta med oss at dette er årets første borteseier for oss, legger han ydmykt til.

Tidligere i sommer ble 22-åringen kåret til den beste keeperen i U21-EM av den britiske avisen The Guardian, og utkonkurrerte med det blant annet Manchester Uniteds spanske målvakt David de Gea.  Nå spås han en stor framtid av Solskjær.

Landslaget neste? På spørsmål fra Dagbladet om det er lenge før Nyland er førstevalget på A-landslaget, svarer manageren:

- Det må du spørre Drillo om, men om det hadde vært opp til meg, hadde det ikke blitt lenge.

Solskjær er tydelig fornøyd med det keeperen har levert etter at han ble kjøpt av Molde etter fjorårets sesong.

- Ørjan har tatt steget opp i Tippeligaen, er enormt fokusert og takler medias søkelys svært godt, forklarer Solskjær.

- I dag leverer han tre kjemperedninger som holder oss inne i kamper, men han har også tre uvanlig slurvete feil i feltarbeidet, fortsetter manageren.

Selv var Nyland mest fornøyd med TV-redningen han gjorde på stillingen 2-1 til hjemmelaget, sju minutter ut i andre omgang.

- Den redninga på avslutningen fra Prijovic var veldig avgjørende for oss.

- Ser stygt ut På den andre siden av banen hadde Daniel Chima Chukwu en god dag på jobben. Også han later til å trives mot TIL. Nigerianeren scoret i tilsvarende oppgjør i fjor og satte inn to mål i går.

- Jeg føler meg i god form og i dag funket det veldig fint, sier angrepsspilleren til Dagbladet.

Det normalt sett så sterke hjemmelaget har nå tapt to kamper på eget gress i årets Tippeliga, og de har tapt tre av de fire siste kampene i eliteserien. Tar man med tapet i europacup-kvalifiseringen torsdag i forrige uke, har TIL rotet bort ledelsen i sine tre siste kampene. Trener Christensen føler seg snytt for poeng, men innrømmer at det begynner å se stygt ut for laget hans.

- Vi er i bunnstriden nå, hevder Christensen.

 LANDSLAGSKEEPER:  Ole Gunnar Solskjær skryter av Ørjan Nyland. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
LANDSLAGSKEEPER: Ole Gunnar Solskjær skryter av Ørjan Nyland. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer