Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke lenger Northugs talsmann

Otto Ulseths avtale er ikke fornyet.

SIDE OM SIDE: Otto Ulseth har stort sett vært å se der Petter Northug har vært å se i det offentlige rom de siste to sesongene, her på pressekonferanse i regi av Northugs personlige sponsor Red Bull. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SIDE OM SIDE: Otto Ulseth har stort sett vært å se der Petter Northug har vært å se i det offentlige rom de siste to sesongene, her på pressekonferanse i regi av Northugs personlige sponsor Red Bull. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er ikke lenger talsmann for Petter Northug, bekrefter Otto Ulseth overfor Dagbladet.

Ulseth har vært å se ved Northugs side i så å si alle offentlige sammenhenger de to siste sesongene. Han har også håndtert alle mediehenvendelser angående Northug — og i flere sammenhenger uttalt seg på Northugs vegne.

- Men jeg har aldri hatt noen personlig avtale med Petter. Norges Skiforbund har vært min oppdragsgiver. I prinsippet har jeg hatt samme rolle overfor alle løperne på elitelandslagene i langrenn for herrer, men det har naturligvis vært desidert mest henvendelser angående Petter, sier Ulseth.

Omorganisering Avtalen med Skiforbundet gikk ut etter endt sesong — og er ikke blitt fornyet. Det samme gjelder forbundets avtale med Rolf Nereng, som har hatt tilsvarende jobb for kvinnelaget. I motsetning til Ulseth, har imidlertid ikke Nereng vært talsperson for de største kvinnelige stjernene.

- At avtalene med Otto og Rolf ikke er fornyet, skyldes hovedsaklig en omorganisering av informasjonsstrukturen i hele Skiforbundet, forklarer langrennssjef Åge Skinstad.

Ifølge Skinstad har forbundsstyret fattet vedtak om å ansette en informasjonssjef med overordnet ansvar for alle grener. Prosessen fortsetter ikke før etter Skitinget på Hamar 16.-17. juni.

Ny manager - Det betyr at vi trolig først i september har svaret på hvordan medieopplegget blir for langrenn. Det må den nye informasjonssjefen få lov til å påvirke. Men det kan godt hende det blir slik som det har vært de siste årene, og det kan godt hende at både Nereng og Ulseth fortsetter, forteller Skinstad.

Begge kommer trolig også til å bli hentet inn for å håndtere medieopplegget på enkelte samlinger i sommer. Men utenfor samlingene, kommer Otto Ulseth de nærmeste månedene ikke til å være Northug medierådgiver eller talsmann.

- Henvendelsene som angår alt det som skjer utenfor landslagsregi, for eksempel Petter Northugs private høydeopphold i juni, håndteres av hans manager Lars Gilleberg, sier Skinstad.

Ulseth neppe informasjonssjef Som Dagbladet fortalte for en måned siden, har John Northug trukket seg fra managerjobben han har hatt for sønnen — og overlatt alt ansvar til Gilleberg.

- Jeg og Petter har en veldig fin dialog og har daglig kontakt. Den korteste veien til Petter, er via meg, bekrefter Gilleberg.

Om det blir noen ny avtale med Skiforbundet til høsten, har Ulseth et avslappet forhold til. At han kan være aktuell som informasjonssjef i Skiforbundet, går han langt i å avvise.

- Det er ikke noe jeg har reflektert over. Men i utgangspunktet vil jeg vel si det er veldig lite aktuelt, sier Ulseth.

Det er både Tour de Ski og VM i Val di Fiemme til vinteren. Det betyr at det blir nok å gjøre for de eller den som skal styre tilgangen på Petter Northug, Marit Bjørgen, Therese Johaug og de andre norske skiyndlingene.

NORTHUG-BOK: Otto Ulseth lanserte i november 2010 den første boka om Petter Northug. I etterkant av bokprosessen ble han hentet inn som medierådgiver og talsmann for Northug gjennom Skiforbundet. Foto: Ned Alley/NTB scanpix
NORTHUG-BOK: Otto Ulseth lanserte i november 2010 den første boka om Petter Northug. I etterkant av bokprosessen ble han hentet inn som medierådgiver og talsmann for Northug gjennom Skiforbundet. Foto: Ned Alley/NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!