MARERITTSTART: Ståle Solbakken fikk den verst tenkelige starten med stortap på hjemmebane i seriestarten.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
MARERITTSTART: Ståle Solbakken fikk den verst tenkelige starten med stortap på hjemmebane i seriestarten. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Ikke les avisene Ståle

Rune Bratseth kommer med et råd til treneren etter marerittstarten.

(Dagbladet): Ståle Solbakken fikk en mildt sagt dårlig start som trener for Köln i kveld. Hele 0-3 på hjemmebane mot Wolfsburg blir nok vankelig å takle for tysk presse. Rune Bratseth spilte i Werder Bremen i åtte år, og vet hvor stort press det er i Bundesliga.

- Det kunne ikke vært en verre start. Jeg kjenner godt til presset og pressen der nede, han må ikke lese hva de skriver. Det kommer ikke noe godt ut av det uansett, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

- Pressen gav han vel ikke store sjansen allerede før kampen?

- Nei, men slik er det når du kommer fra et lite land som Norge. Det vil bli stilt spørsmålstegn uansett hvem som var ny trener på det laget, sier Bratseth.

Håper styret er fornuftig Bratseth håper nå at styret i Köln er fornuftig og lar Ståle Solbakken få tid til å jobbe med spillerne, fremfor å bruke han som syndebukk når eventuelt hoder må rulle.

- Ståle har hatt alt for liten tid foreløpig. Vi må ikke konkludere noe etter èn kamp. Jeg håper styret holder sammen og viser Ståle tillit, sier Bratseth.

Han er sikker på at Ståle vil snu skuta i fremtiden dersom han får tid.

- Ja, Ståle er i stand til å gjøre en god jbb for Köln, det er jeg overbevist om. Spørsmålet er bare om han får nok tid til å gjøre det. Men at han kan, det er det ingen tvil om, sier Bratseth.

Ekspertkommentatoren fulgte kampen på hytta, og fikk med seg at hjemmelaget blant annet pådro seg et rødt kort.

- Det gjorde det ikke akkurat noe enklere. Jeg så det var en del sjanser som ble brent. Det var også mye rart i forsvar. Jeg kunne nesten selv spilt den kampen selv i en alder av 50 år, sier en lattermild Bratseth.

HOLD DEG UNNA: Rune Bratseth mener Solbakken ikke får noe godt av å lese tyske aviser i morra.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
HOLD DEG UNNA: Rune Bratseth mener Solbakken ikke får noe godt av å lese tyske aviser i morra. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer