Ikke lett for Gazza

Paul Gascoigne spilte for Middlesbrough i dag, på tross av at en nær venn døde dagen før. 43 år gamle David Cheek døde av hjerteinfarkt og ble funnet fredag morgen. Kvelden før hadde han vært på byen med blant andre Gascoigne.

Gazza klarte ikke å hjelpe Middlesbrough til seier over Leeds i det som var hans første engelske eliteseriekamp på sju år. Han var heldig som ikke ble utvist etter en halvtime da han tok igjen mot oppasseren Lee Bowyer.

Dødsfallet var det siste i en rekke vonde omstendigheter i Gascoignes liv den senere tiden. Hans kone vil skilles, og i en ny bok skriver Englands landslagssjef Glenn Hoddle at Gazza gikk berserk da han fikk vite at han ikke kom med i Englands VM-tropp i sommer.

Hoddle svarer

Hoddle har fått mye kritikk for å ha sviktet sine spilleres fortrolighet i boka, som omhandler VM. I dag svarte han på kritikken, og mente den skyldes forvrengte avisoverskrifter.

- Folk uttaler seg om noe de ikke har lest. Ting som «Gazza smadret hotellrommet mitt» fins ikke i boka, og jeg ville aldri sagt det, sier Hoddle.

Lederen for spillerforeningen i England, Graham Taylor, sier at Hoddles forsøk på å renvaske seg viser at kritikerne har rett.

- Han gråter krokodilletårer når han skylder på avisene, mener Taylor, som beskylder Hoddle for å berike seg personlig på spillernes fortrolighet.

(NTB)